Brev från Kronofogden...😳


Häromdagen fick jag en chock.
Brev från kronofogden! 😨
Jag slet upp kuvertet och i den låg det flera papper. Det ena att jag måste skriva på och skicka in för att jag tagit emot det, annars kommer de ut personligen.
Pga 22kr!!! Ni läser rätt: tjugo två kronor!
Det var bara det att summan var nu närmare 900kr😡
Jag blev både arg och ledsen. Skulden var från Qliro. Ett köp som inte ens stod specat. Jag letade och letad i mail, i deras app och min post efter någon påminnelse om detta. Jag hittade ingenting! Det var för sent att ringa nån, så hela kvällen påverkade av detta i tankarna.

Jag ringde Qliro och berättade och försökte förklara att jag aldrig skulle vägra eller ens tänka tanken att inte betala, speciellt 22 kr!! Men var är påminnelserna!? Jag har aldrig fått någon anmärkning hos kronofogden och vill heller inte ha någon.
Tårarna kom tyvärr, och det berodde nog mest på att barnen skulle snart bli hämtade av sin pappa i måndags. Men sånna här saker behöver inte jag nu. Jag orkar inte. Jävla skit rent ut sagt.
Jag berättade om vad jag går igenom och försökte liksom mer högt prata med mig själv för att förstå hur detta kunde hända. Jag fick förståelse och det tackar jag för.

”Jag ska prata med en kollega eller chef” sa killen i andra änden. ”Vi ska nog kunna ordna detta” ”hänger du kvar eller ska jag ringa upp?” jag är kvar sa jag.
Väntade och väntade. Tårarna slutade inte att rinna. Fan. Jag blir galen på mig själv. Men så var jag helt slut i kropp och själ just där och då och sjuk...så allt blev så mycket värre.

Till slut hör jag killen igen i mobilen och han ger mig ett glädjande besked. Betala in de 22 kr så snart du kan (22,71 för att vara exakt) så ska vi lösa detta med kronofogden.
Tror ni jag gjorde det direkt eller 😄 22 kr. Hur är det ens möjligt att inte få nåt mail eller samtal om en så löjlig summa. Jag kan inte ens förstå att jag inte betalt den lilla summan. Men troligen såg jag väl fel eller tryckte in fel summa bör jag betalde för en tid sen!?

Qliro hörde av sig idag (samma kille jag pratat med) och meddelande att allt var var ordnat nu och jag behöver inte ens skriva på lappen från kronofogde för att bekräfta att jag mottagit brevet.

Jag väldigt tacksam för att jag slapp betala runt 900 kr extra för detta.
De pengarna behövs om jag säger så! Det är helt klart dyrare att bo ensam med barnen, plus att jag har dem mer hemma hos mig. Det barnens pappa tycker jag ska ha extra är inte i närheten av det försäkringskassan igår informerade mig om, att jag kunde få av dem...så jag måste ta tag i det också.

Jag har två av barnen hemma fortsatt sjuka men på bättringsvägen och jag är själv ganska hängig. Så det händer inte så mycket här idag. Skulle vilja orka men får acceptera läget.

Ta hand om er!

Kram
Malin


Gillar

Kommentarer

MissMinnea
MissMinnea,

Fy va jobbigt att en sån här sak dök upp för dig nu när du har det så himla kämpigt, jag förstår att tårarna bröt ut. Det skulle dom nog göra på mig också i det läget! Men det gläder mig att höra att dom var hjälpsamma och att det löste dig på bästa sätt <3 Försök nu lägga allting åt sidan ett tag och bara vila och försök bli frisk! Jag vet att det är svårt men jag tror att både din kropp och ditt psyke behöver det, eftersom att du har stått så stark så länge! Hade jag kunnat ge dig en kram så hade jag gjort det! <3

nouw.com/missminnea
MalinsHusochHem
MalinsHusochHem,
Ja det va en chock😱🙈 ha det var väldigt snällt av dem🙏🏼
nouw.com/malinshusochhem
MalinsHusochHem
MalinsHusochHem,
Tack snälla för dina fina ord o pepp!!❤️❤️
nouw.com/malinshusochhem