Separation

Det kommer bli oslagbart


Jag brukar alltid längta till semestern som en tok! Ledighet med familjen var det bästa jag viste.
Denna sommar blir allt annat än normalt. Längtan är inte den samma alls..jag behöver ledigt. Det känner jag verkligen. Men en sommar som frånskild känns allt annat än kul. Minnena från tidigare somrar dyker upp och gör mig ledsen och nere, så jag försöker att inte stanna kvar så länge i de stunderna. Jag måste undvika att tänka så mycket på alla sommardagar vid ”vår” sommarstugan...som vi byggde vid en sjö...som jag inrett och kommit att älska otroligt mycket. Så det är en stor sorg att inte få vara där mer. Det känns ännu mer när sommaren är här och längtan dit blir allt mer påtaglig.

Jag har nog med sorg över barnens mående just nu, så jag försöker att bryta dessa tankar och minnen så snart jag kan, men det är svårt. På jobbet har jag ett projekt som berör den kommun där stugan finns. Det har hänt många gånger under dessa möten att tårar börjat att rinna nerför min kind. Men ingen har sett mina tårar (fördelen med att jobba hemifrån). Ibland har jag inte märkt tårarna förrän efter en stund. Hur jag lyckats hålla i projekteringsmöten och hålla en stadig röst trots tårarna som runnit på min kind...är väldigt oklart. Styrkan i jobbet har funnits och det är jag glad för. Men visst. Alla dar har inte varit lätta. Speciellt inte i just det projektet.

Jag vill helst inte minnas vissa minnen, så jag har börjat att hitta sätt att fokusera på annat då. Börja städa, bygga, plocka tvätt, skriva, fota, lyssna på musik..men då måste jag göra nåt samtidigt, bryta stunden med att tex lösa alla mina listor i anteckningar på mobilen. En att-göra-lista som aldrig tar slut utan fylls ständigt på. Den hjälper mig. Det finns alltid nåt att ta tag i.

Jag försöker fokusera på den nya vardagen och tänka att det ändå kan bli en skön sommar fast på ett annat vis. Lyckan av att ha en pool hemma kommer hjälpa oss att njuta av varma sommardagar på ett helt annat vis nu. Jag ser lyckan hos barnen och de säger ofta positiva saker om att vi har poolen, vilket gör mig otroligt glad, hoppfull och väldigt stolt över mig själv...att jag gjorde det. Jag klarade av det!🙏🏼

Denna sommar
Jag har några andra planer också för mig och barnen denna sommar, men än så länge är de bara tankar och idéer.
Nu längtar jag som en tok efter att brorsan kommer hem innan midsommar (!) vi har inte setts på snart 2 år..galet. Jäkla Corona.
Men även om vi inte kunnat setts i verkligheten, så har han funnits vid min sida varje dag i denna helvetes resa...och att få ha honom hemma snart och att kunna få den där kramen som jag så många gånger önskat att få, kommer bli oslagbart😭🙏🏼❤️

Han och hans man kommer få bo hos mig och jag kan inte bli lyckligare över det. De får ta mitt sovrum och jag bor i ett av barnens rum.
Jag ska jobba på med soldäcket denna helg, för jag vill bli så klar som möjligt med allt...så att jag verkligen kan njuta och bara vara den här hemma med brorsan och barnen😍🙏🏼

Om det går riktigt bra i helgen, så kanske jag kan börja med räcket😍🙏🏼 och fundera på hur jag ska få fast trallen på poolens betongkant...🤔

Elektrikern kommer på tisdag och ska ordna sista för elen till belysningen i poolen, ström till jetstreamen och då hade det varit galant om det även gick att ordna till pooltaket...men enligt manual behöver man vara två personer och det skulle ta 4 timmar...innebär det 8 timmar för mig att själv göra det då?? Så med den beräkningen blir det nog inte så lätt för mig att hinna😅

En sak i taget Malin. Jag gör vad jag orkar och hinner. Jag har alla tre barnen hemma hela helgen och givetvis behöver de underhållas och tas om hand.

Idag var första dagen på deras sommarlov. Jag jobbade och barnen fick klara sig större delen av dagen själva.
Två av dem är fortfarande väldigt slitna och var väldigt trötta idag. Trots det fick jag dem att hjälpa till med några få sysslor här hemma, och en av dem satt till och med och gjorde lite skolarbete.
På lunchen fick jag agera pannkaks-kock och gjorde både amerikanska pannkakor och vanliga platta 😅 jösses vad jag fick organisera för att kunna göra det samtidigt. Men, glada barn ger en glad mamma. Kanske jag var lite väl snäll som lät alla välja vilken typ av pannkaka de ville ha. Men det lilla gjorde ändå skillnad. Ingen blev besviken, utan fick som de ville. Sen var det lättare att få dem att hjälpa mig😉

Efter jobbet åkte jag och hämtade sista materialet till soldäcket runt poolen och det var ganska slitsamt och svårt (speciellt backa in med släpet😅🙊) så kändes det riktigt skönt att jag tog mig tid tidigare i veckan och måtta den sista ytan, så att de på bygghandeln (Bolist i Fjugesta) kunde hjälpa mig att räkna ut hur mycket jag behövde🙏🏼
Allt var buntat när jag kom dit, så de blev enklast att låna deras kärra denna gång.

Efteråt var det givet med ett dopp i poolen och jag och minstingen simmade och busade en lång stund, innan det var dags att snygga till sig för firandet av min mamma som fyllde år idag.


Mammas mat❤️🥰 Min familjs närvaro🙏🏼 Där och då blev jag väldigt avslappnad, och sen kom en enorm trötthet och kanske en skvätt sorg också. Ensam på ännu ett firande med barnen. Det tar på mig. Jag ser att barnen också tycker det är annorlunda. Men efter en stund tyckte jag ändå att de började slappna av lite och åt bra av den goda maten och hade kul. Men jag...jag var tvungen att lägga mig ner och vila. Jag somnade i min mammas säng. Vaknade av att ett barn tittade in och kliade mig på ryggen och ville att jag skulle komma. Jag sa innan jag gick för att vila, att jag var så trött. Men inom mig var det mycket mer än så.
Lite tårta och jordgubbar. Sen åkte vi hem.

Jag och barnen var ute vid poolen en stund. Inget dopp utan mest lite häng och prat mellan mig och barnen. Vi bestämde oss sen för att få in och se en film ihop.

Nu sitter jag här ute i uterummet och hör regnet smattra utanför. Jag känner mig inte så ensam längre. Vissa stunder, ja. Men inte nu. Jag börjar vänja mig. Skönt.

Sängen är renbäddad och sovrummet är svalt efter att ha vädrat det en längre stund ikväll. Ser fram emot att krypa ner nu.

Kram
Malin


Gillar

Kommentarer