En blandning av salt och sött

Godmorgon
I skrivande stund sitter jag ute på altan vid stugan och ser då och då ut över den stilla sjön. Jag hör några fiskar hoppa och fågellivet. Sista semesterdagen är här och jag ska njuta in i det sista. Vi har haft en härlig sommar tillsammans med familj och vänner vi avslutar den här i stugan. Jag skulle gärna förlänga ledigheten men nåt i mig börjar bli sugen på vardagen och ta tag i alla nya projekt som surrar runt i huvudet.

Igår hade vi en riktig brakmiddag eller så kallad kräftskiva med en av de godaste efterrätterna jag ätit. Om du, som jag älskar lakrits, måste du prova att göra Camilla Hamids otroligt goda hallon och lakritspannacotta!! Du hittar henne på instagram: @mykitchenstories eller köp hennes underbara bok: baka utan ugn!

Receptet kommer här:

Hallon- och lakritspannacotta

Ingredienser:
150 g turkisk peppar, godiset
4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
0.5 tsk agar agar

Hallonpannacotta:
225 g hallon, frysta
saft från 1 citron, ca 0,5 dl
1 dl strösocker
5 dl vispgrädde
0.5 tsk agar agar

Dekoration
hallon, färska

Gör så här
Mortla den turkiska pepparn grovt och blanda bitarna med grädden i en kastrull. Värm blandningen på låg värme tills lakritsbitarna har lösts upp. Rör om då och då. Tillsätt socker och agar agar-pulver och låt alltsammans koka under konstant omrörning i cirka 4 minuter.
Häll lakritspannacottan i glas, och låt sedan glasen stå i kylskåpet tills pannacottan har stelnat, det tar cirka 2 timmar. Om du vill ha en diagonal lutning: luta glasen på ett sätt så att de står stabilt. (Jag använde mig av en rektangulär brödform, men testade först med vatten för att se om det fungerade.)

Koka hallon och citronsaft på hög värme i en kastrull tills hallonen har lösts upp till ett mos. Passera moset genom en finmaskig sil ner i en ny kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna, och låt alltsammans koka under konstant omrörning i cirka 4 minuter.
Häll blandningen i glasen (luta dem eventuellt åt andra hållet) och låt sedan glasen stå i kylskåpet tills alltsammans har stelnat, det tar cirka 2 timmar.
Dekorera med färska hallon och servera.

Vi gjorde 1,5 sats då vi var 8 personer. Men det hade vi inte behövt! Haha men det blir en liten var idag med:)

Ha en härlig fredag och skön helg!

Kram

Malin

Ser ni skålen!! Den vita stora snäckan😍 1,5 kg räkor fyllde den. Så himla nöjd med den. Den finns här . (inget samarbete bara tips! Den va billigast här just nu;)

Gillar

Kommentarer