Familj

En extra tuff helg

En tuff helg

Jag gjorde vad jag kunde för att ge min dotter den bästa födelsedagen denna helg. Jag lyckades nästan. Det var en sak jag inte kunde göra nåt åt. Kommer till det...

I lördag vaknade jag upp runt 09, och då sov alla barnen: min tre och tre vänner till flickorna.

Jag var helt slut och hade egentligen behövt sovit lite mer, men så fort jag vaknat har jag svårt att somna om. Kroppen värkte som vanligt, mest i ryggen denna morgon.

Diskmaskinen...var som ni vet sönder och när jag skulle börja diska för hand..upptäckte jag stopp i avloppet. Vattnet ville inte rinna ner..fasiken
Jag började gråta och fick stänga in mig i tvättstugan en stund. Tog tag i tvätten som jag inte hängt upp dagen innan, och sen hörde jag barnen börja vakna.

Jag började sen diska, trots stoppet..det rann sen ner sakta för att jag skulle kunna fortsätta att diska en omgång till.
Jag sms en granne om hjälp, men han var inte hemma. Jag ringde min pappa, men han hade inte tid. Jag ringde och kollade vad det skulle kosta att få hjälp, och ja..det är ju inte gratis precis.

Innan lunch hade barnens vänner åkt hem, och vi åt rester från gårdagens taco-middag innan det var dags att börja städa och fixa för kvällens firande av dottern, men min systers familj.
Jag tackade mig själv för tar jag beställt både smörgåstårta och tårta till kvällen. Syrran, skulle tom hämta det åt mig.
Jag kände mig sorgsen och ledsen hela dagen. Detta med att fira ett barn utan deras pappa kändes.

När syrran och de kom, fick jag hjälp att ordna stoppet. Men felet på diskmaskin kommer inte bli lika enkelt att ordna.
Tacksam för att han ska hjälpa mig att laga den, så får vi se..annars måste en ny inhandlas.

För att skingra hennes sorg om att hennes pappa inte skulle komma och fira henne, så styrde vi upp dagen efter hennes önskemål. Vi åkte till en affär där hon ville köpa en sak för hennes pengar. Så vi åkte dit.

Vi avslutade hennes födelsedag med tapas framför tvn. Barnen ville se ”Titanic” så fick det bli. Alla tre har pratat om filmen och händelsen kring denna olycka många gånger, speciellt Arvid.
Jag trodde inte de skulle orka se hela filmen, men det gjorde de. Många frågor dök upp under filmen och givetvis kring den sorg som uppstår på flera sätt i berättelsen. Jag kanske inte borde sagt ja, till deras val. Jag blev lite orolig, om det verkligen var ett bra alternativ. Men det gav oss många olika diskussioner under filmen om både skillnad mellan fattiga och rika. Att våga vara sig själv, och att hjälpa andra mm.

Kram

Malin

Gillar

Kommentarer

Titti
,

När ena sonen var runt 10 pratade de om Titanic i skolan. Han valde då att låna en faktabok om Titanic på biblioteket och tjatade också om att titta på filmen, så det verkar vara något som lockar barn. ❤️

MalinsHusochHem
MalinsHusochHem,

Ja verkligen! Mina har prata om det massor❤️ De satt alla som fastklistrade vid filmen. 3 timmar!

nouw.com/malinshusochhem