EXTREM UTMANING!


Hej på er!

Det är ju en sak att rita upp hur man vill ha sitt soldäck runt poolen, ganska enkelt. Men att bygga det😅🙈

Som tur var fick jag hjälp att räkna ut vad jag behövde för material av bygghandeln här i Fjugesta (Bolist - inget samarbete). Så jag beställde hemleverans på allt, och det ångrar jag inte!

Första momenten var att göra en bärlina runt poolen, och det var (är...är inte klar runt om) är tidskrävande. Borra hålen i betongen gjorde jag förra helgen och innan det så fick jag möta ut var dessa klossar till bärlinan skulle vara (cc 60 runt om = 40 klossar😅)
Att kapa bitarna var ju lätt men sen...borra hålen trodde jag skulle bli lätt, men det var tungt jobb och så råkade jag gå emot armering flera gånger och fick göra om hålen och likaså hålet i träklossarna...ett proffs skulle säkert gråta åt hur det blev att se ut, men ja det syns ju inte sen ändå när väl trallen är på och huvudsaken är ju att det blir stabilt och att det håller upp bärlinan.
Jag tror det heter expanderbult, som jag slog in i hålen jag och sen skruva ner i träklossen. Fick borra ur en försänkning också😅 så själva muttern hamnade innanför trät. För sen skruva jag fast bärlinan (170*45).
Efter det fick jag skära (kapa) av änden på expandern, och just den delen gilla jag inte. Det låter och sprutar gnistor när man ska kapa av metall..😬🙈

Jag har bara satt dit en bärlina för en långsida och att göra det helt själv...rekommendera jag inte!! Men jag hade ingen hjälp, så jag använde marksten som stöd för att kunna lägga upp den och borra fast den.
Jag har dock bestämt mig för att ta hjälp för de andra tre bärlinorna! För då är höjden upp till poolkanten för hög för mig att klara själv😅🙈

Efter bärlinan var på plats mätta jag ut för 13 st balkskor för den ena långsidan närmast huset, och skruva fast. Mätte upp bjälklagen och la sen i dem.

Idag har jag ordnat stöd för mitten och närmast uterummet och ja..det var ett ganska lurigt moment. Det gäller att få bjälklaget i våg och mäta så det blir rakt åt alla håll typ☺️

13 st idag = 26 st betongstöd att styra upp och få det i rätt höjd. Det var svårt, och jag ville ge upp flera gånger...och när jag märkte att jag köpt för lite marksten...gjorde ju inte det saken bättre heller😫Men istället för att tjura över det så var det bara att åka iväg och köpa 30 st till! 😄

Nu står just den större delen av soldäcket redo att få på sig trallen🙌🏼 min plan är att det ska bli gjort efter arbetstid denna vecka✊🏼
Nästa helg måst jag fortsätta med själva poolen. Pooltrappen ska monteras dit (byggas ihop med frigolit) matta på poolbotten ska dit, jag måste börja titta på allt som ska monteras i pumphuset (inne i garaget) och beställa saker till att dra elen. Så det finns att göra!

Målet är att vi ska kunna bada i poolen i maj😅🙈 det visar sig väl...fick en synpunkt att det inte skulle kunna badas alls i denna pool i sommar, då det är mycket jobb kvar...men det ska det verkligen bli👊🏼 om jag så ska jobba alla kvällar och helger så ska det bli bad i år! Finns inget annat viktigare mål för mig just nu.

Skrolla ner och se lite bilder från helgens bygga☺️

Jag är grymt stolt över att jag klarar det själv så långt.

Ha en fortsatt fin kväll!

Kram
Malin

Gillar

Kommentarer