Instagram

Hur började det?

Hej på er!

I lördags var jag med i en dagstidning! Så jag bjuder på lite bilder från vad som var med i tidningen:)

I artikeln berättar jag bland annat om varför jag starta mitt instagramkonto homebyskyman och det tänkte jag göra för er nu.

Jag hade sen länge haft ett personligt insta ni vet, med enbart familj, vänner och bekanta, och kände snart att jag inte ville typ skämmas för att jag la ut bilder på inredning eller på mig själv för att det skulle uppfattas som att jag ville skryta eller tro att jag hade finare hem än någon annan eller skrytig med nya saker...:S

Jag följde flera stora inredningskonton och såg hur deras kommentarer fylldes med beröm, pepp och mysiga hälsningar som bara var kärlek. Såg aldrig någon som skrev något elakt eller visade någon avundsjuka.

Så skulle jag också vilja ha det, tänkte jag och började drömma om ett stort inredningskonto.

Det var inte ofta någon av mina närmaste vännerna skrev något eller gav sådan beröm och bekräftelse på ett inlägg med inredning. Ja, det kanske låter helt sjukt och töntigt, men jag ville också ha just det. Beröm. Bekräftelse.=Må bra. Det vet väl alla människor att ge beröm eller bekräftelse till någon ger glädje och stolthet.

Ja, det slutade nog faktiskt i att jag insåg att det skulle hjälpa mig att må bra. Jag viste ju att jag älskade att fotografera, att inreda och möblera om tusen gånger i månaden ;) Jag älskade att shoppa också...:S

Hösten 2016 mådde jag inte alls bra. Jag hade genomgått en misslyckad ryggbehandling/operation och effekterna av det var en lång sjukskrivning och återhämtning mentalt. Det fanns andra saker som också påverkade detta, men i stort var det min smärta i ryggen som skapade sömnsvårigheter som sen ledde till depression.

I januari 2017 beslutade jag mig för att det nya året skulle bli bättre än året innan, och det var då jag bestämde mig för att starta ett hemligt instagramkonto. Ett inredningskonto som till en början hette: homebymrsskyman (nu heter det homebyskyman)

Varför hemligt då? jag ville känna att ingen av mina närmaste skulle döma mig eller att jag vid alla inlägg skulle känna att jag nog inte borde lägga ut den där bilden på soffan, på badrummet eller buketten i den där nya vasen. Avundsjuka. Jag var rädd för den. Jag var rädd för att de skulle tro att jag var ytlig, ego, skrytig, och massa andra saker som bara är en negativ beskrivning på en människa.

Men efter några veckor kunde jag inte hålla mig från att berätta det för mamma, och så fort hon började skriva eller gilla bilderna..ja då kan ju andra som känner henne se det. Men det dröjde innan jag ville berätta om mitt kontor för någon av mina vänner. Ingen på jobbet fick veta något, förrän jag hade några tusen följare.

Jag firade när jag fick 100 st följare! Jag gjorde 100 med hjälp av blomblad..

Insta gav mig lycka. Ja det kanske låter galet. Men för mig som alltid somna sist i familjen, ofta flera timmar, hade helt plötsligt ett nytt liv, en ny livsstil kom sen också.

I min lilla inredningsbubbla hittade jag instavänner och stöd som jag aldrig kunnat drömma om. Alla var så givmilda (de flesta) och snälla (finn alltid några rötägg) och det fanns ett engagemang som tände min låga och jag började inspireras på hög nivå och ville sedan att forma om mitte eget hem.

För att detta inte ska bli världens längsta inlägg, och skrämma er med all text...så rundar vi av nu.

Mer om detta en annan dag.


Kram


MalinI lördagskväll var det ju mellofinal, så då fixade jag lite extra för barnen i deras tv rum☺️

Nya krukor=kap! Tre stycken för 399kr!

Gillar

Kommentarer