Instagram, Här och nu, Inredning

Igår fick jag nog!

Igår fick jag nog.
Jag var tvungen att agera.
Vad är det med människor eller i detta fall handlar det om ett konto på Instagram, som igår la ut både på story och inlägg om något som berör alla som lägger tid på sitt instagramkonto.
Men här väljer hon att hänga ut en specifikt konto.
En av mina instavänner.
Det kunde jag inte acceptera!

Personen väljer att berätta om hur hon känner och kan sen inte acceptera att vi är många som tycker att hon har fel i en del av hennes tyckande!
Hon väljer att ta bort kritiska kommentarer och besvarar de inte ens.
Vad vill hon uppnå med det? Ska det se ut som att alla håller med henne kanske? Hon skriver att det ska vara härligt och ärligt hos henne. Tveksamt.

Stå upp för dina åsikter nu. Besvara mig och alla andra som inte håller med dig!
Jag kan bara tolka det som att hon inte har nåt svar, hon inser att hon skrivit fel och att hon inte har rätt till att resonera som hon gör.  I sitt uttalande menar hon att alla de konton som har många fler följare än henne på kortare tid, skulle typ ha köpt sina följare (!)

Mitt första år fick jag efter en tid många hundra ibland tusen fler följare i veckan. Enorma konton delade mina bilder och innan första året var slut hade jag nått 50K. Många var utländska men jag fick även många svenska följare!
Glädjen blev kort. Det har varit flera som kört liknande kampanjer mot oss som fått följare på enligt dem ett orimligt fort sätt. Synd att framgång ska leda till sån avundsjuka! 

Jag tittar på mitt gedigna flöde av alla kreativa stylingar och alla energi som jag lagt ner och på alla bevarade kommentarer under mina egna inlägg men även på alla jag skrivit hos många många andra konton för att göra sig sedd! Jag har dokumenterat nästan alla SFS jag deltagit i och jag har massor av skärmdumpar på stora konton som delat mig. Varför tog jag det? Jo jag insåg själv att det gick väldigt fort. Jag hade som mål att ha 10K första året. Aldrig 50 tusen!!

Men varför ska jag skämmas för mina snart 90 tusen följare!!? På mindre än 2 år.  Det vore ju vansinnigt! Jag har jobbar grymt många timmar, kvällar, nätter för att ta mig där jag är idag. Jag brinner för detta deltids jobb! Älskar det!!

Men tyvärr finns det sånna som alltid kommer vara misstänksamma och missunnsamma. Vi får stå ut med det.

Anledningar till att det har gått bra har mycket att göra med hur aktiv jag är. Jag lägger i snitt 4-5 timmar varje dag på detta. Oftast mellan 20-00 och så nån timma på dagen och flera timmar på helgen då jag fotar som mest.

Varje dag kommenterar jag hos alla mina nyfunna vänner på insta och vi är många som peppar och stöttar varandra! Men då är det också fel enligt detta konto!?

Vad får denna tjej att tro att hon kan bara slänga ut nåt sådant och sen gå fri?!
Jag har läst på lite om regler för hur vi ska vara på IG. Jag hoppas hon läser detta. Sen kan hon/du typ anmäla dig själv för felaktigt beteende!

Jag hjälper företag att använda trovärdiga influenser och driver även ett eget företag som söker inspirerande och engagerande influenser. Med vetskapen som hur denna tjej avslöjade sig själv igår, skulle jag aldrig välja ett samarbete med henne.

Hon får mig att tänka på en mobbare eller någon som tror sig själv vara bäst och en person som saknar ödmjukhet. I samma mening som hon berättar hur modig och bra hon och sen nedvärdera andra mer lyckade konton. Bedrövligt!

Hon skriver att hon är säljare och en bra sådan.
Hon uttrycker det som en fördel när företag vill samarbeta med henne. Det låter bra. Men tillsammans med ditt uttalande. Inte lika attraktivt.

Hon skrev att företag skulle se upp för de som har utländska följare. Jag skulle vilja säga se upp för elaka personer som inte kan glädjas åt andras lycka och som snackar utan att veta allt slit bakom ett lyckat konto!!

Personen är feg och vågar inte stå för sin åsikt. Hon väljer att ta bort alla inlägg som kritiserar henne och blockerade även flera av oss. Mig bland annat.

Så. 

Jag väljer att göra detta inlägg för höja rösten mot detta konto och ni som stöttar hennes inlägg. Hennes argument är felaktiga och vi är många seriösa influenser som gör ett jäkla bra jobb och har slitit som fan för att komma dit vi är idag!

Tyvärr finns det konton som köper följare och det anser jag inte vara rätt alls!

Jag har betalt för för att sponsra ett inlägg ett par gånger för att se vad det ger. Men jag vet inte om det var värt de kronorna. Den nya algoritmen på Instagram har verkligen gjort det svårt att nå ut till sina följare. Den ser tom till att om en följare inte läst, gillat på länge hos mig, blir jag avföljd!

Jag tror en tid snart kommer där vi som tjänar pengar på Instagram som influenser kommer få betala för att marknadsföra andra företag. Men det är bara min egna funderingar.

Men.  Till dig som vill lyckas på Instagram:

Kan jag! Kan du!

Mina bästa tips för att lyckas på Instagram:

1. Snygga bilder (granska de som får många likes och vad som går hem - i den kategorin du vill ha ett konto i)

2. Använd hashtags (även här kan du kolla hur andra konton gör)

3. Ha kul! Våga prova nya saker i bild. Apa efter andra men glöm inte att göra det till ditt konto!

4. Våga släng in en bild som bryter mönstret i ditt flöde.  Samma nyans kan bli tråkigt.

5. Va med eller anordna en SFS (share for share) sluta inte för att du har många följare! 

6. Våga fråga andra konton om de vill dela dig på sin story.

8. Lägg ut minst 2 bilder per dag! En förmiddag och en kvällstid. Detta om du vill växa och vara ett aktivt konto.

9. Kommentera andras konton och svara alla som kommenterat dina inlägg.

10. Använd din story och visa delar av din vardag.

Kram

Malin 
Gillar

Kommentarer

Sandra
,
You go girl 😘😘😘
MalinsHusochHem
MalinsHusochHem,