Familj, Mina barn, Separation

Livslång sorg 

Stor dag
Idag fyller min son 8 år🥳

Arvid är en klok och underbar pojke med många härliga egenskaper och kan även utmana mig som de andra barnen i vardagen😅 men mesta dels av tiden är han världens bästa son.
Idag (igår) var han väldigt förväntansfull och längtade att få fylla år. ”Det var så länge sen sist mamma” sa han☺️

Idag hade vi en underbar dag vid poolen! Jag känner mig så tacksam och lycklig över att kunna ge barnen denna pool. Alla tre älskar att bada och simma, och idag fick jag även se min yngsta dotter lysa upp och bli den där glada spralliga tjejen som jag saknat senaste tiden.

Alla tre busade och lekte vilt med varandra, och fick även med mig in i leken😄 Vattnet var endast halvfullt i poolen men det gjorde ingenting, tyckte barnen. De bada massor ändå!😆

Lika lycklig som jag kände mig över denna dag, lika sorgsen blev jag stundvis för jag satt ensam och tittade på barnens glädje där i poolen. Jag saknar barnens pappa och jag kan fortfarande inte förstå hur han kan välja bort oss. Jag vet att det är mig han lämnat, men han missar ju så enormt mycket med barnen...genom denna separation/skilsmässa. Tvingar mig att missa delar också.

Tårarna har hållit sig borta idag, men igår var det tungt flera stunder. Det blir extra jobbigt innan ett barn ska fylla år också.
Jag får rodda allt själv och sent idag slog jag ensam in paket, ordnade frukostbrickan, skrev kortet, ordnade tårtan...mm

Jag skulle aldrig vilja missa not av barnens födelsedag. ALDRIG! Men han kan det..och jag fattar inte hur han kan klara det eller ens vilja detta.
Barnen har alla tre önskat att fira sin födelsedag här hemma, hos mig. Så även för Arvid. ”Pappa firar mig på måndag”sa Arvid. ”Känns det ok då?” Frågade jag. ”det är helt ok för mig om du vill ha pappa här imorgon” fortsatte jag. Arvid tittade på mig och log och sa: ”Men jag har dig mamma”
Där och då ville jag börja gråta. Jag kramade om min älskade son och sa: ”vad kul vi ska ha imorgon!”
Men sorgen hänger över mig. Jag kan inte känna den där glädjen som innan, när barnen fyllde år.
Det är inte lika kul att vara ensam förälder. Jag saknar det gemensamma föräldraskapet. Det kommer jag alltid att göra.

Men..jag vänjer mig väl. Det kommer att gå bättre och bättre med allt. Men en viss sorg kommer aldrig att försvinna...så längre jag lever.

En skrev till mig: ”du måste sörja det som du faktiskt trodde du skulle ha, men inte fick.” Det var verkligen bra skrivet och förklarat, för precis så känns för mig, och det är det jag sörjer.

Jag trodde bara veckor innan han lämnade mig att vi skulle leva resten av bort liv ihop. Vi skulle påbörja pool-projektet och vi hade även bestämt andra saker den kommande framtiden och ja..det var kanske inte jätte bra just där och då när han kom med beskedet. Vi hade varit osams en del och jag hade en tuff period med mig själv på olika vis. Men min trygghet om att det var vi, var då det jag trodde på. Allt annat skulle vi lösa eller hantera längs vägen. Men men...jag kan inte göra nåt åt det nu. Han har gjort sitt val och trots flera månader sen detta hände, så kan jag nog aldrig och kommer aldrig att förstå hans val. Sveket. Mot mig. Men påverkan de gjort mot våra barn. Nej. Det är oförklarligt och oförlåtligt. Speciellt nu när ena dottern mår som hon gör idag, och hans obefintliga hjälp och stöd i detta.
Alla mail jag skickat till både lärare och rektor. Inte en reflektion eller feedback har jag fått från honom. Trots att jag lagt honom som kopia. Så snart funderar jag på att strunta i det.
Han har bett mig att alltid kopia honom...men hur kan han välja att stå bredvid och bara ta del av information...men inte skriva eller reagera på nåt. Jo, jag fick kritik för att jag skulle anmäla skolan till skolinspektionen. Nu blir det inte så. Men det var tydligen det som fick fart på rektorn att vilja besvara mina mail om vår dotter, eller ringa upp.

Nu måste jag sova några timmar. Imorgon ska jag upp tidigt. Arvid ville ha stekta pannkakor med jordgubbar och mina specialare med tacobröd och ost ☺️

Grattis alla underbara mammor idag också! Mors dag kommer nog lite i skymundan idag hemma hos oss, men det gör mig inte nåt! Idag är det Arvids dag☺️

Kram o godnatt

Gillar

Kommentarer