Separation , Familj, Drömmar , Vardagsrum

Måste kämpa

Varje dag

Kämpa kämpa

Jag pratade med två arbetskamrater igår om livet. Vi frågar alltid hur det är innan ett möte. Ibland säger jag bara att det är ok, men igår blev det ett längre svar som gav oss alla en stund av reflektion av våra erfarenheter kring både påtvingad separation och dödsfall...det var skönt att få prata lite om det. Få höra hur deras livsöden påverkat dem och hur de hanterat det. Dagens sista möte. Jag var ganska trött och ville bara att arbetsdagen skulle ta slut.

En av dem sa nåt som jag funderat mer på. Vem är jag nu?

En av dem hade förlorat sin man efter 33 år. Hon pratade om att hitta sig själv. ”Vem är jag nu? Utan honom?”

Precis där är jag nog nu. Eller är i alla fall mer medveten om att hantera just det.

Vem är jag nu utan honom? Hur ska jag vara för att ta mig igenom detta på bästa sätt?

Jag inser att jag går igenom olika faser i detta. Men kan helt ärligt säga att jag inte vet vilken fas jag är i eller tagit mig igenom. Jag känner bara att denna förändring tar mig framåt och jag blir mer medveten om vem jag är och hur jag varit. Vilka delar jag saknar i vardagen nu, är uppenbara. Jag kan komma på mig själv att jag borde varit mer tacksam för vissa saker mer. Jag borde stannat upp mer. Visat kanske ännu mer av min enorma kärlek till honom. Jag borde värdesatt mig själv mer.

Inatt vaknade jag av en hemsk dröm i kombination med att stormens ljud utanför för huset hördes en hel del inne. Jag ville känna hans armar om mig, som så många andra gånger när jag vaknat upp mitt i natten. Vända mig om och söka tröst. Krypa tätt intill och bli omfamnad. Lägga mitt huvud strax under hans och känna den där doften som bara han har och som alltid gjorde mig trygg, älskad och lugn.

Bredvid mig låg nu en små snarkande liten 7-åring. Han hade rullat sig nära mig och den gav såklart också tröst och kärlek....men det är nåt helt annat. Jag saknar en helt annan närhet och kärlek.

Igår somnade jag tidigare än jag planerat, men det var kroppens sätt att säga åt mig att den saknar sömn.

Det sista jag minns är att Arvid blev sur på att Morris inte ville ligga kvar bredvid honom och mig i sängen☺️

Efter jobbet kanske jag borde vilat, men det var härligt att vara ute i vårsolen och fixa med krukor och blommor vid entrén. Jag behövde komma ut och få luft.

Nya utekrukorna blev så bra. Jag ska visa er i ett annat blogginlägg hur det blev, men visar nu på mina stories på mina båda konton på Instagram hur resultatet blev.

Arvid va så rolig när han kom hem, efter att jag hämtat honom från en kompis. Där hade nämligen kompisens mamma precis fixat vid deras entré med påskris och blommor. Så när han fick syn på vad jag fixat hemma säger han: ”Jag tänkte säga till dig mamma att du borde fixa med lite fina blommor vid vår dörr” haha gullunge🥰😄 Jag fick med andra ord godkänt av Arvid.

Mitt projekt i vardagsrummet är i full gång. Barnen ska till sin pappa nu i två dar, så jag tänkte att det blir perfekt för mig att fokusera på det efter jobbet. Dessutom har jag velat göra detta länge men inte haft orken och nu när jag får sånt fint besök på tisdag, fick jag en enorm spark i rumpan att ta tag i det!

Jag har alltså: påbörjat att bygga en platsbyggd hylla på den del av väggen i vardagsrummet där tvn står. Det är flera som inspirerat mig det senaste året på Instagram men framförallt Angelica som driver @angelicashem 😍

Jag började planera detta projekt förra våren, men la ner idén, då annat var viktigare att prioritera. Men nu har jag allt jag behöver hemma, så det finns inga ursäkter nu😜 och givetvis ska ni få ta del av hur jag gjort den längre fram.

Målet är att den som sagt ska bli klar på en vecka, tills tidningen Leva och Bo kommer. Tror ni jag klarar det?

Jag tror på mig själv. Jag vet att jag kan om jag bara tror på mig själv och har viljan. Ta poolprojektet tex. Målet är det som driver mig. Se den färdig och glädjen i att ha den klar. Veta att jag faktiskt lyckas klara så långt som just det projektet kommit. Klarar jag att bygga pool så klarar jag väl för sjutton att bygga en hylla😆 eller hur!?

Håll koll på @malinshusochhem story om du vill följa diy-projektet: platsbyggd en hylla på en hel vägg. Jag kommer lägga alla stories under en sån samlad story-”knapp” på min startsida/profilbild.

Ha en jätte fin onsdag nu!


Kram

Malin


Gillar

Kommentarer