SLUT PÅ KONTOT

Hej
Jag är grymt sliten nu. Jag behöver semester från allt tror jag.
Senaste månaden har varit extrem på flera vis. Livet har svajat åt alla håll. Från enorm lycka till hemsk oro och ångest. Varje dag är en utmaning, på nåt vis.
Men jag kämpar på. Jag tar hjälp på olika vis och tar stöd från min underbar familj.

Jag behövde distans från barnens pappa, men nu är det svårt att tänka på sitt eget mående. Barnen måste går först. Så nu måste jag backa där och släppa in honom igen. Det är inte det att jag stängt dörren för honom, men jag behövde slippa ”fallen” när han hämtade barnen eller tog sig friheten att gå in utan att fråga i mitt hem. Så jag undvek att träffa honom en tid. Undvek samtal, som ofta slutade med att jag var helt förstörd. Ledsen. Sårad. Besviken. Det tog massor av energi. Energi som jag behövde för att orka. Orka ta hand om barnen. Barn som inte mår bra. Barn som inte vill till skolan. Barn som vill få tröst, hjälp, läxor, laga mat, rena kläder, skjuts, besök av vänner till barnen, födelsedag, kalas, bygga pool, fel liner, göra om, tappa tid, misslyckas, styra upp, jobba heltid, organisera, diska, tvätta, klippa gräset...listan är låååååång. Nånstans där ska jag bygga upp mig själv, få egen tid, lugn och ro, sova, äta, träna, och tänka på mig själv. Den tiden har jag fått skära ner en hel del på. Sena kvällar, korta nätter, tidiga mornar...

Han ber mig sluta skriva om detta som händer i vår familj. Jag ber honom om att sluta kritisera och anklaga mig. Men även att se till barnens bästa. Han ber mig se till barnens bästa. Ord mot ord. Konflikt efter konflikt. Så olika vi tycker att vårt förhållningssätt ska vara i detta just nu. Men det måste bli bättre, för barnens skull. Där är vi överens i alla fall.

Men trots att jag ofta känner när en dag lider mot sitt slut, att kontot är slut...så har jag hittat ett sätt att fylla på för nästa dag. Jag har slutat stressa. Saker får ta sin tid. Jag har fått öva på mitt tålamod. Det är ingen idé att tänka att jag ska få en hel timma eller ens 5 min att göra nåt ostört, när man lever själv med tre barn. Det är ALLTID nån av dem som behöver mig eller som ska tas om hand på ett eller annat sätt.
Men det är ok! Det är så här nu. Jag har INGEN att lägga över vardagliga sysslor på. Jag kan inte be någon att hjälpa mig att hitta den där tröjan i tvätten, eller fixa nåt som barnen önskar eller behöver mm. De har bara mig, när de är hos mig.
Det har inte varit lätt en lång tid. Det är inte lätt nu heller. Men jag har en annan styrka i mig. Visst tar min ork och energi slut ibland. Men då går jag undan. Jag avslutar nåt. Jag väljer en stund vila med eller utan barnen. Ibland glömmer jag det, och kör bara på. Men mer sällan nu.
Jag skriver upp på en lista för att komma ihåg men mycket för att kunna bocka av minst en grej varje kväll. Då är jag nöjd.
Jag har slutat nästan helt att tänka tankar som ”Malin du borde gjort detta” ”Malin nu gjorde du inte det fastän du borde” ”Malin vad du är dålig mamma, hur kunde du säga eller göra så!?”
Jag tänker mer positiva tankar om mig själv. Se det som faktiskt går bra.
På dagarna går det riktigt bra. På kvällen blir det svårare. Jag saknar kärlek. Jag saknar närheten till honom. Lägga sig i sängen och krypa intill. Jag är en väldigt kärleksfull person. Gillar att kramas, gosa, klia på ryggen och mysa. De stunderna är nog de jag saknar mest just nu och gemensamt föräldraskap. Det är tufft att hantera allt ensam i vardagen. Har du inte barn, så kan man nog aldrig helt förstå.

Oavsett den ganska tunga vardagen nu och saknaden av kärlek och egen tid, så är jag väldigt tacksam och glad för det jag åstadkommit. Poolen är i princip klar, och vi kan bada där när vi vill nu.

Helt otroligt egentligen. Jag och barnen och deras vänner som kommer hit, kan bada i en pool hemma🙌🏼

Jag ska bygga mer soldäck, sätta upp pooltaket, staket, och fixa gräsmattan, insynsskyddet...i lite annat (fick en ny idé igår på ett DIY-projekt! 😅🙊) När det är klart😭då är det fest🥳😄🙌🏼

Då ska jag lägga all den tiden jag lagt/lägger på detta stora projekt på att träna, sola, bada, vila och bara vara med barnen och förhoppningsvis familj och vänner mer!

Det är inte långt borta nu🙏🏼😍

I helgen ska jag bygga vidare på soldäcket, börja montera räcket och pooltaket. Kanske lite på vindskyddet/insynsskyddet...😅 Ska bli spännande att se hur mycket jag fixar.

Ha en skön helg!

Kram
Malin





Gillar

Kommentarer