Familj, Mina barn

Svårt beslut idag


En glad midsommar…tja det vete sjutton om vi hade eller har detta år.
Jag trodde jag tog rätt beslut att ta med barnen till min systers underbara sommarställe , för att vara där i två dygn och fira midsommar. Men så här i efterhand var det inte det bästa för dem…
Redan första dagen ville de åka hem. Jag och även min familj försökte på olika vis att motivera dem med olika aktiviteter för att få dem på andra tankar och det fungerade ett dygn.
Men det kändes tungt och det tog energi av mig. Jag hade svårt att koppla av och känna nån större glädje.
Min egen sorg över att vi skulle fira midsommar utan barnens pappa var också påtaglig, men den hade jag försökt trycka undan så mycket jag kunde.
Men det är svårt att se de andra familjerna, eller rättare sagt alla kvinnor med deras män. De hade nån att ta hjälp av när det gäller allt från att packa ur bilen, hjälpa till barn, i mitt fall att sätta upp ett tält…nu fick jag såklart hjälp med allt av detta, men det kändes ju verkligen inte alls lika kul…även om jag blev tacksam för hjälpen.

Stundvis kändes det som rätt beslut att vara där, men större delen fick jag dåligt samvete för främst två av mina barn.
Det var många där som de inte kände och det var mer släkt till deras kusiner. Alla nya människor gjorde dem obekväma och osäkra.

Själv tyckte jag som sagt, att det var väldigt tungt att packa och åka själv med dem, även om jag fick stort stöd från min bror och hans man. Men jag ville kämpa på och göra detta för barnen. De skulle få en riktig midsommar med allt som tillhör en traditionell midsommarafton. Midsommarlunch ute, klä midsommarstången, dansa, grilla, spela spel, lekar, sång och skratt…mm allt som denna högtid brukar innehålla för oss som familj.

Men inget av det lockade dem. Istället kom de gång på gång till mig och bad oss att åka hem.
Jag försökte locka igen och igen på olika vis. Men inget av det fungerade.
Till slut tog jag det svåra beslutet. Jag valde att packa ihop våra saker och åka hem.
Ett av tre barn blev ledsen. Vilket jag förstod. Men fick sen även höra att hon kände likadant. Ville både vara kvar och åka hem.

Min egen familj blev såklart besvikna över att vi åkte. Det skulle jag också blivit.
Partytältet stod uppe, borden var dukade och det var bara minuter från att midsommar-lunchen skulle påbörjas.

Jag hade gärna stannat. Ätit gott. Samtalat med fina människor och framförallt få vara med min bror, syster och mamma. Men jag kunde inte tänka på mitt behov denna stund. Jag lyssnade på barnen och deras ord fick mig att förstå hur svårt detta var för dem..på olika vis.

I bilen och hemma sa de var och en ”tack mamma”
Jag och ett av barnen åkte och handlade lite mat och annat för vår egen lilla midsommar-middag som vi styrde upp ihop.

Känslan att komma hem var trygg och behaglig. Jag hade som sagt gärna varit hemma från början bara med barnen, men jag åkte dit med dem för deras skull.

Här hemma lyste solen och det är riktigt skönt. Barnen och jag badade och hade sen en lugn och skön kväll hemma.

Hoppas du har en haft en fin midsommarafton

Kram
Malin

Gillar

Kommentarer