Uteplats, Bygga pool, Inredning

DET VAR INTE MIN PLAN 

Nej verkligen inte

Hade någon sagt till mig för ett år sen att jag skulle bygga pool helt själv OCH ett soldäck runt poolen på ca 70 kvadratmeter 🤣 jösses. Jag hade ALDRIG trott på det! Jag hade inte ens tänkt tanken!
Men här står jag nu. Nära målet och har faktiskt gjort precis just det.
Jag började poolprojektet i oktober förra året och nu dryga 7 månader senare har jag nästan kommit i mål👊🏼
Vilka utmaningar jag tagit mig igenom i detta projekt och så allt med att bli lämnad efter så många år...bara veckor innan detta projekt var planerat att dra igång.
Hade någon sagt att jag skulle bli lämnad av min man...hade jag inte trott det heller...men så blev det.

Jag har utmaningar kvar i detta projekt, men just nu ser jag bara fram emot att klara dem med 🙌🏼 inget kan stoppa mig längre eller få mig att tro att jag inte skulle klara det.

Jag får många frågor hur jag vet vad jag ska göra och i vilken ordning. Svaret på det är: fråga kunniga och ta hjälp. Ställ alla dumma frågor och jag lovar, du får svaren om du bara tar modet att fråga.
I mitt fall fick jag väldigt stor hjälp av bygghandeln här där jag bor. Jag ritade ut hur stort soldäck skulle vara och sen fick jag idéer på hur jag skulle kunna göra. Beställde allt material i en sväng och slapp då massor av tid för att åka och hämta lite i taget.
Sen har jag tagit en sak i taget. Fokusera på första momenten. Diskutera och planera. Testa på och fråga mer. Gör jag rätt? Men sen chansa jag lite. Ibland blev det fel. Men du gör aldrig om det felet. Du lär dig efterhand☺️

När det gäller poolen så gjorde jag precis samma sak och frågade och diskuterade olika moment med bekanta, vänner och familj. Läste manualer som jag fått av Poolgiganten som jag köpte poolen av. Googla och titta på youtube!

Nu har jag kommit så långt, att jag snart faktiskt kan sätta dit linern och i och med det jobbet måste jag fylla upp poolen med vatten!

För mig var det viktigt att soldäcket skulle påbörjas innan just detta större moment med linern.
Jag har kommit långt med soldäcket, men har en del kvar att göra. Men nu är det heller inte långt borta att kunna skruva dit trall på de resterande sidorna av poolen 💪🏼 sen ska räcke upp och taket ska monteras!
Ok lite mer finns att göra som fixa det sista med by-passen vid värmepumpen och så all montering för jetstreamen😅 men det ska ske nu till helgen med lite hjälp igen av syrrans man.

Jag ska berätta mer om mitt val av pooltak och hur jag monterar linern framöver. För det ska jag göra själv med hjälp av min familj.
Många har sagt till mig att jag borde beställa det jobbet, men faktum är att jag är helt säker på att jag (och några till armar och ben till) kan göra detta själva.
Viktigt i detta moment är flera saker. Men jag har börjat förbereda mig för det och kommer att bland annat att se till att jag har säckar med sand som jag kan använda för att få till linern så bra som möjligt vid trappen. Detta såg jag på en youtube-film och kände direkt att det var ett smart drag 😉

Tänkte greja lite ute ikväll men det haglar ute nu🙈 så nej. Jag myser inne med barnen.

Så har jag ett inne-projekt som jag ”måste” ta tag i också 😅

Ha en fortsatt fin kväll!

Kram
MalinGillar

Kommentarer