Tips och inspiration, Bygga pool

Förlåt, men jag är så jäkla stolt över mig själv 

I samarbete med Poolgiganten

Jag bygger som många av er vet, pool till nästa sommar! Ett drömprojekt!!!
Många har frågat och skrivit att det är kul att följa, vilket gör mig så himla glad!

Efter markarbetet som jag berätta om i början av denna månad, var det dags att sätta ihop själva poolen på betongplattan! Så nu tänkte jag berätta om det i detta inlägg.

Har ni frågor kan ni ställa dem direkt till mig här eller via dm på @Homebyskyman på Instagram. Eller! Klicka er till Poolgiganten hemsida! Här.

Första viktiga momentet innan vi kunde börja ställa ut första raden av frigolit-bitarna blev att mäta ut hörnen och vi markerade även ut en linje för ena långsidan av poolen.

Därefter kunde vi ställa ut fösta raden för att kunna markera var vi skulle borra hål för de stående armeringsjärnen i betongplattan.
I manualen som Poolgiganten skickat med står det tydligt var och hur dessa armeringsjärn ska placeras.

Vi borra och sen ställde vi tillbaka första raden av poolens väggar. De är 30 cm höga vilket betyder att för att få poolhöjden: 150 cm blir det 5 varv.

Sen i med de stående armeringen. Vi banka ner dem och sen var det dags för den liggande armeringen. Något tunnare storlek.

Detta moment var lite trixit men man löser det lätt, om man som vi var 4 st som hjältes åt. När väl det första varvet låg på var det bara att börja naja ihop skarvar och mot de stående armeringsjärnen.

Två av oss gjorde detta medan de andra två sen påbörjade nästa rad med delarna i frigolit till poolväggarna. Andra raden var viktig att överlappa skarvar, så detta varv fick vi kapa några av väggdelarna. I varje hörn fick vi också såga ut för den liggande armeringen.

Vi hitta ett bra arbetssättt och snart flöt momenten på riktigt bra!😃

Innan kvällen på andra dagen var vi nästan klara. Det saknades lite armering som jag fick köpa veckan efter och naja fast och göra sista monteringen av brödsavloppet och själva jetstreamen.

För er som aldrig hört om vad en jeatstream är så är det något jag valt för att kunna simma mot en ström i poolen sen. Jag ska berätta mer om den i ett annat inlägg.

I varje hörn fick vi sätta dit små bitar av frigolit för att täppa igen hålen som blev utåt. Detta för att inte betongen sen ska rinna ut där.

Dessa bitar kom ihop i en stor kartong med lite andra saker, och jag hade inte fattat att de var bitar som skulle användas. De låg i samma kartong för att slängas på tippen 🙈😅 men som tur var hade jag inte orkat åka iväg med allt skräp...det kunde blivit lite pinsamt att beställa om dessa bitar😆🙊

Syrran va grym på att naja all armering! Jag är glad att jag valde att köpa små färdiga naj-trådar för ett verktyg som gjorde detta moment mycket lättare!

Här har vi gjort ett hål för belysningen. Jag har valt en lampa i poolen. Den kommer lysa från poolväggen närmast huset. En rekommendation för bästa effekt.

Det va allt för denna gång om mitt pojkprojektet☺️

Jag är så stolt över att jag tillsamman med min familj har lyckats göra detta ihop! Det är en del planering inför varje nytt moment, men en stor utmaning som jag funnit kraft i, trots det svåra som jag går igenom nu.

Tveka som sagt inte, att höra av dig till mig om du vill veta mer eller fråga nåt om detta.


Kram

Malin

Gillar

Kommentarer

Stina
,

Klart du ska vara stolt! Hur ska ni göra med insynen från vägen? Plank? Häck? Ska bli kul att följa "bygget".