Bygga pool

Hade aldrig vågat...


Jag vaknade idag 04...med lite halsont😏
Kanske är det min tur att bli sjuk nu😫

Så där satt jag nu med en varm kopp choklad. Försökte somna om, men så började jag tänka på helgen som gått. Allt jobb jag gjort ute. Blev liksom lite lyrisk och stolt på samma gång, så jag kunde helt enkelt inte somna om😆

Jag började tänka på...
Att 31 mars fick jag leverans av allt virke till soldäcket. Jag är så tacksam att jag valde att beställa ALLT på en gång och betala för hemleverans. Fatta vilken tid det tagit för mig att åka och hämta allt, fram och tillbaka (hade ju aldrig fått med allt på ett släp direkt ☺️).
Och när jag skriver allt, så menar jag verkligen all trall till hela soldäcket, bjälklagen, balkskor, alla olika skruv och betongplattor till en del av stöden.
Jag fick hjälp att räkna ut vad jag behövde av Bolist här i Fjugesta. Alltså, sån service👏🏼

Jag ritade ut hur stort soldäck jag ville ha och sen hjälpte han mig att rita upp på den skissen jag gjort, vad jag behövde. Hur vanligt är det egentligen att få denna typ av hjälp! Åker du till en av de ”större” bygghandlarna så finns denna möjlighet INTE! Du får ha tur att träffa nån som vet nåt om grejerna. Inte bara en som jobbar extra som pluggar till nåt helt annat.
Nej, ska du bygga nåt så här rejält eller mindre med för den delen, sök upp en riktig bygghandeln. En som den jag har i Fjugesta. Bästa servicen! De tar sig tid för alla och hjälper dig från start till slut med ditt projekt. Så åk dit! Jag skulle lätt åka en timmas bilfärd för denna service, för den skulle jag spara in på en dag med bygget! LOVAR!

Utan hans hjälp skulle jag ALDRIG kommit så långt med mitt soldäck, som jag gjort nu, eller ens vågat börja bygga det lilla teknikhuset för poolens jetstream. Men han fick mig att tro på mig själv. Han skissade enkelt upp på baksidan av en gipsskiva i virkeshallen hur jag kunde göra.
Jag hade själv haft en mycket mer komplicerad bild i mitt huvud. Men när han ritade upp hur han tänkte, med sin enorma kunskap. Ja då blev jag nästan full i skratt över varför jag oroar mig över detta moment, han förenkla det så jag kände att jag skulle fixa det! Jag blev så glad!!
”Ta av ditt tryckande material, gör som när du byggde upp för trallen. Använd plattorna under osv. Så löser vi resten sen, när du kommit så långt. Kolla upp vad motorn klarar för temperatur. Behöver vi isolera?” Jag menar hur bra hjälp 🙌🏼

Igår söndag, var jag enormt segstartad. Jag vaknade redan vid 07, men med allt jag hade i huvudet på vad som behövde göras, blev jag tvungen att fundera en hel del på...innan jag kunde börja. Så jag skrev ner vad jag skulle göra, i vilken ordning. Det viktigaste nu är att färdigställa det som Elektrikern ville ha klart för att han skulle kunna göra allt sitt jobb. Koppla in spabadet och så poolens all teknik.

Runt 11 började arbetet för mig till slut och slutade strax efter 21 igår. Det blev en lång dag, men en del avbrott för att fixa mat till barnen och så. De är alla fortfarande sjuka, och tog det mest lugnt i helgen.
Det kändes såklart lite trist att inte vara mer med dem, men de såg mest på film, vila, pyssla lite och så.
De är så underbara och förstående över att jag måste jobba på med allt runt poolen, så vi kan bada där i maj (mitt mål✊🏼😅).

Så jag tassade upp vid 04 denna morgon med morgonrocken på...gick ut till uterummet och sen ut på soldäcket. Stod där en stund (i mörkret) endast utebelysning och gatulampor gav mig lite ljus att se när jag tittade på allt jag klarat av att bygga helt ensam ett par veckor.
Jag har nån slags oväntad lyckorus över detta jobb🥰 Ni vet den där känslan som barn...när man öppnat alla julklappar och sitter och tittar på allt fint man fått eller när man köpt den där speciella saken som man så gärna velat ha☺️
Upprymd. Lycklig. Stolt. Tacksam.

Igår, när jag la mig ner på mitt soldäck för en paus, hörde jag granntanten ”Men Malin!”
Jag reste mig upp och gick emot henne.
”Vad du är duktig!” ”Kan du förstå att du gjort allt det där!” Jag skratta och svara att jag knappt kunde det.
En annan granne kom förbi senare också och frågade lite om bygget. ”Jag har sett hur du slitit i flera dagar nu, ville komma och kika lite” Det visade sig att han jobbat som snickare (nu pensionär) och han tyckte jag gjort ett bra jobb!!🙌🏼😭❤️🙏🏼 Han sa även att jag kunde säga till om jag behövde lite hjälp!! Vilken underbar person! ❤️🙏🏼

För att inte tala om han som kom med kranen och hjälpte mig att placera spabadet! Jag la ju ut en story på @MalinsHusochHem där jag berättade om det. Ni var flera som kommenterade det!
Han ringde mig dagen efter kran-jobbet och undrade om jag behövde någon hjälp, han var ändå i krokarna (!) Jag hade berättat dagen innan och visat vad jag höll på med ensam. Då fick jag också några tips på hur jag skulle göra mm.

Så han kom förbi och hjälpte mig en stund i fredags 🙏🏼😭❤️ Han hjälpte mig bla med att ordning på det bjälklag som skulle ha skarven (förstärkte den) OCH så lärde han mig nåt som jag kanske borde sett🤣🙈 Tydligen kan man välja styrka på skruvdragare (!) jösses vilken skillnad det blev när jag valde borr-läget för de stora skruvarna i bjälklaget. Haha ja man lär sig nåt hela tiden☺️

Nedan får ni se lite bilder på helgen jobb💪🏼

Ha en fin start på nya veckan!

Kram
Malin
Gillar

Kommentarer