Bygga pool

Jag är snart i mål!

I betalt samarbete med Poolgiganten

Jag kan inte fatta det!
I veckan är det dags för ett nytt stor moment i detta poolprojekt: fylla emot poolväggarna! Vi ska även gräva ner kablar för elen och annat för reningssystemet.
Jag hade aldrig klarat detta utan hjälp från min familj och vänner. Så otroligt tacksam för deras hjälp🙏🏼

Så mitt tips är att ta hjälp! Oavsett!
Allt går så mycket lättare och fortare om ni är fler.

Jag har redan fått hem material för pooltrappen, mattan som ska läggas på betongplattan, linern och pooltaket. Jag har även allt annat material som slangar, reningsverket och för uppvärmning.
Ska berätta mer om alla mina val framöver😍

Men julen närmar sig, och tidsplanen blev något förändrad, eftersom betongen i poolväggarna krävde längre tid att få stå, innan det var lämpligt att fylla emot poolen.

Ni som följer mig på min story på både @homebymalins och @MalinsHusochHem har ju sett en hel del av detta projekt och tagit del av vad som hände vid gjutningen. Men, för er som inte sett det kan ni läsa om det nu men även alla andra moment från start under kategorin: bygga pool, här i min blogg.

Innan gjutning står det tydligt i manualen att poolväggarna måste stöttas upp både invändigt och utvändigt. Viktigt är att alla hörn både i nederkant och överkant blir fixerade.
Vi sågade upp träreglar och borrade fast dem invändigt i alla hörn i betongplattan. Sen gjorde vi flera stöttor utvändigt och invändigt i poolen.

Vi var 2,5 person (jag var inte med hela tiden) för detta moment, och det tog oss en dag ungefär. Dagen innan köpte vi virket som behövdes. Både reglar och skivor.

Så var det dags för gjutning av poolväggarna. Jag hade först tänkt att jag och min pappa skulle stå och styra själva slangen med betongen själva, men jag fick två olika offerter och den ena var något dyrare, men då fick jag även två killar som gjorde hela jobbet! Jag bistod med pallar och hejarop under detta moment☺️...iaf till en början.

Det är väldigt viktigt att betongen inte är för lös eller för trögflytande. Så att dubbelkolla leveransen är nåt jag kanske skulle gjort. Men, nu gick det ändå ganska bra, trots att det sprack på ett ställa och betong rann ut...🙈en halv kubik trodde de...som tur var inte in i poolen!! Det rann utanför😅🙏🏼

Killarna var snabba att stoppa flödet av betongen i hålet med en skiva, som jag hade kvar. Så tips!!! Se till att inte bara ha reglar för detta moment. Ha några större skivor beredda!

Men detta gjorde att betongen inte räckte helt ända upp på den ena långsidan av poolväggarna..så jag fick hoppa ner i gropen med stövlar och regnkläder och hjälpa till att skyffla upp en del av det som runnit ut, så vi kunde fylla ända upp. Så allt löste sig! Så skönt😅

Detta moment gick på bara några timmar. Hade inte olyckan skett, hade det gått fortare. Men jag är ändå riktigt imponerad över arbetsinsatsen och resultatet.

Råd från Poolgiganten var att låta betongen få stå till sig ett par veckor, då betongen varit lite för lös. Detta gjorde att vi fick skjuta på momenten att fylla emot material mot poolväggarna. När den var redo, kunde de tyvärr inte komma till mig.

Men nu är det dags i veckan!
Ska bli så skönt att få det gjort innan jul och kanske en snöig vinter. Sen är det bara att vänta på våren. Poolen kommer bli klar till sommarsäsongen, och det är viktigast!!

Har du fler frågor så tveka inte att ställa dem eller kika in hos Poolgiganten. Deras hemsida hittar du här.

Skrolla ner och se alla bilder!

Ha en fortsatt fin Lucia✨✨

Kram
Malin

Gillar

Kommentarer