Tips och inspiration, Bygga pool

JAG GRÄT AV TACKSAMHET 


(Inlägget är i samarbete med: SLUTAGRÄV!)

Allt har nog sin mening på nåt vis.
Länge hade jag funderat, och oroat mig för, hur jag skulle lyckas få till det med stöd för soldäcket på de branta, sluttande delarna vid poolens kortsidor, men framförallt mot vägen till där poolens ena långsida är över markytan.

Att vara ensam kvinna/trebarnsmamma och bygga detta stora projekt som poolprojektet är, och så soldäcket runt, har och är verkligen inte lätt.
Jag såg framför mig hur jag skulle få gräva ner stora fundament för att klara detta. Det skulle både bli otroligt tidskrävande men framförallt jobbigt moment för mig men min dagliga ryggsmärta. Groparna för fundament skulle behöva bli både stora och djupa. Jordmassorna skulle behövas läggas ut på vägen och sen tillbaka igen.
Jag skulle verkligen behöva ta in hjälp för detta moment, så jag började prata om det med familjen. Jag behöver er hjälp sa jag.

Det var då min systers man sa: har du hört talas om ”sluta gräv”? Va!? Sa jag. Vadå sluta och gräv. Klart jag måste gräva för att lyckas med att få dit fundamenten.
Nej, sa han. Sluta gräv borrar ner markskruv och jag tror den lösningen skulle bli perfekt hos dig.
Detta var vid påsk, och jag började genast googla och söka efter detta företag: Sluta gräv.
Fick kontakt med en jätte trevlig tjej där och bollade olika idéer och när jag fick ett ja för ett samarbete, började jag gråta av lycka här hemma🙏🏼 En stor tung börda på mina axlar släppte och jag kan ärligt säga att detta lyckobesked gav mig en välbehövlig boost när jag då var både var sjuk och hade några sämre dagar i den sorg jag försöker ta mig igenom.

På bilden nedan ser ni röda prickar runt poolen. Det var så många markskruv jag trodde behövdes 🙈
Men när de två killarna kom hit i fredags från Sluta gräv, så behövdes de inte sitta så tätt. 2 meter emellan. Det blev totalt 13 st inte 19 st som jag trodde 😆

Jonathan och Johan, som de hette, märkte ut var jag behövde markskruv och sen drog de igång. Jösses så smidigt och fort det gick!

Jag filmade och fotade när de jobbade på och kände mig så himla glad och tacksam för att de var här. Tänk om jag inte hade pratat om min oro för detta moment med min familj. Då hade vi eller jag stått här med spade och kämpat. Kanske misslyckats och till slut fått ringa efter en grävmaskin eller nåt. Jag hade aldrig hört talas om denna lösning innan.
Så nu hoppas jag att jag kan sprida detta till alla er som är i tankar att bygga altan eller rund till förråd eller annat. Läs mer på deras hemsida här: Sluta Gräv!

Fördelar med markskruv:

1. De monterar markskruv i hela landet året runt, även vid tjäle!!🙌🏼
2. Tål tufft klimat utan att rosta: 4mm varmgalvat stål gör jobbet👏🏼
3. Du mäter som vanligt – skruvarnas fästen har svenska standardmått.
4. Förstör inte marken runt omkring (som grävning gör).

EN BETONGPLINT SLÄPPER UT 50% MER KOLDIOXID ÄN EN MARKSKRUV
Så markskruv är snällare mot miljön!
Fler fördelar att ta del av på deras hemsida:

https://slutagrav.se
Klicka här.

Skrolla ner och se fler bilder. På mina Instagram kan du se rörliga bilder under mappen: sluta gräv, på @homebymalins och under mappen: samarbete på @MalinsHusochHem .

Skriv och fråga om du har några funderingar. Jag svarar snabbast på mina Instagram via dm.
Mina markskruv var alla utom en 90 cm men det finns både längre och kortare.

Ha en skön söndag!

(här ska jag försöka bygga ihop trappen i poolen - håll koll på mina stories idag på Instagram om du vill se☺️)

Kram
Malin

Gillar

Kommentarer