Familj, Separation

JAG KANSKE MÅSTE FLYTTA!😭💔


Det tar aldrig slut😭💔

Inatt skickade han ett mail om det sista kring bodelningen..

Jag har inte haft ork att ta tag i, om banken kommer bevilja att jag tar över lånen för huset. Varje månad har jag klarat att betala dem, men märker såklart att min ekonomi ensam blir tuff.

Jag kanske måste flytta ändå...mitt hjärta går sönder ännu mer. Hur ska jag klara av att ta mig igenom det, om så blir fallet...😓

Han skriver så formellt och kallt i sitt mail om detta till mig, och avslutar med en mening som känns som en kniv i hjärtat. Att redan känna sig krossad och sen få detta är obeskrivligt tufft...och vet ni....i samma mail ber han om två kylskåpsmagneter som han vill ha tillbaka😳 skratta eller gråta!? jag har lust att ta ner dem nu och krossa dem under hammaren. Hur i helvete tänker han om att ta upp sånna löjliga saker. Kylskåpsmagneter....det känns som de är viktigare för honom än mig, hans tre barns mamma😭

Det var inte det enda som han kommit på som han vill få tillbaka från vårt hem. Han vill bland annat att jag ska dela med mig av foton på vårt tidigare liv ihop med barnen, då han själv knappt fotat barnen, sen de kom till världen. Jag tror knappt han har nån bild på oss ihop. Jag kan knappt minnas att han spontant velat fota mig alla år.

Han påpekade ofta negativt, när vi levde ihop, att jag fotade och filmade barnen när de var små för mycket, vilket jag aldrig förstått. Jag är så glad för alla foton och filmer jag har på dem idag och från allt vi gjort ihop dessa 18 år! Nu vill han få en del av det. En dag kanske. Men att ens be mig sitta nu! och ordna bilder till honom, är bara för mycket!

Han kan få sina jäkla kylskåpsmagneter, om jag inte hunnit krossa dem innan av ren ilska...fattar inte hur han kan ens tar upp det i detta mail...

Jag hade i en önskan, i ett tidigare svars-mail från mig till honom, gällande bodelningen, men den sågade han direkt. Han verkar tycka att han är givmild som frångår den ” praxis i bodelningen” då jag inte behöver betala honom den diffen som blivit när vi delat på allt.

Att han fått jobba mer och jag varit hemma/mamma-ledig med alla tre barnen alla år och även tagit nästan all vabb och har därmed en mycket lägre pension, är inget han reflekterar över. Vi talar inte ens om en månadslön i pengar. Så att jag slipper betala det och får en del av våra gemensamma sparade pengar till oss och barnen känns inte mer än rätt. De pengarna kan behövas om jag ska ha råd att bo kvar. Kanske behöva lösa en del av lånen...om det hjälper det hela..

Jag har idag haft kontakt med min bank och imorgon trodde hen att jag skulle få svar. Det kommer inte bli mycket sömn denna natt heller. Tankar på om jag inte skulle få ta över lånen äter upp mig och ångesten är maxad just nu.

Att han inte kunde vänta med detta. Skriva att det blir bättre för oss och barnen att få ett snabbt avslut för att ”göra övergången till en ny tillvara så bra som möjligt”(!?)

Meningen innan: ”Vi behöver för vår och barnens skull ha ett så tydligt och enkelt avslut som möjligt”

Hur kan han blanda in barnen i den ekonomiska bodelningen. Jag fattar ingenting (!) eller snarare jag förstår inte hur han kan skriva så😓 Vad är hans agenda i detta egentligen?

Han kunde hellre skrivit sanningen: för att jag ska kunna gå vidare och göra vad jag vill med mina pengar.

Han skrev att han vädjade, att jag inte skulle skriva nåt om detta. Jag vet inte hur många gånger jag vädjat till honom om att ge oss en chans, inte flytta så långt bort, att träffa mig för att prata och göra det bästa av situationen för barnen..med mera..under dessa månader som gått. Har han lyssnar på mig? Nej. Inte en enda gång. Det avgjorde mitt beslut i oktober att skriva om detta jag går igenom.

Jag vet inte hur många obesvarade frågor/sms jag har, hur han dagligen nonchalerar mig. Även viktiga frågor om han kan hämta barnen hos tex kompisar. Han vill ha svar på olika saker från mig, men kan inte ge mig svar. Så nu har jag helt gett upp på en bättre kommunikation med honom.

Hjälpen från socialtjänsten/samtalshjälp lyser med sin frånvaro.

Jag tror inte det är nåt nytt eller konstigt med att vi, som alla andra som ska skiljas, att prata om bodelning. Det som kanske sticker ut för oss, är att jag skriver om mitt liv, då jag är bloggare, och detta att jag tvingas gå igenom en av den värsta sortens skilsmässa, och att jag får utstå en väldigt forcerad process i detta. I många fall väntar man med bodelning tills skilsmässan är klar. Låta den betänketid löpa ut innan detta görs. Men sån tur har inte jag och barnen. Här ska allt hända på kort tid. Ingen hänsyn till varken barnens eller mitt mående i detta. Det kan vi kalla att vara egoist. Att han har en dold agenda och har blivit påverkad av nån/några är för mig enda svaret..

Men jag önskar att det är en personlig kris han har och att han en dag vaknar upp och inser vad han gjort. Fel. Det sorgliga i det, är att detta ändå har hänt och inget kan ändra det.

Snart kommer barnen hem❤️🙏🏼 Tyvärr måste jag ta med dem till ett möte med soc...andra gången de ska bli utfrågade ensamma, om deras situation i detta 😓 önskade jag kunnat förhindra dem från att uppleva det😔

Ja ni hör. Livet är en mardröm just nu för mig.

Hoppas ni har det mycket bättre.

Kram

Malin


Gillar

Kommentarer