Hälsa och träning

JAG TÄNKER INTE SKÄMMAS


Jag börjar äntligen få stunder där jag kan känna mig lugn och tillfreds med denna nya vardag. Frånskild. Endast i några dar nu på pappret. Det gjorde väldigt ont när brevet kom. Ni som följer mig på min story på @malinshusochhem såg ju.
Men efter regn kommer sol.
Efter gråt kommer styrkan.

Jag har skrivit om det förut. ”Låt lövet passera. Det flyter förbi. Ibland en längre stund, men det flyter alltid iväg. Följ det. Se det komma. Låt det kännas. Gråt om du behöver. Se det flyta iväg. Gråten avtar. Ångesten avtar. Den är inte där för att stanna” så tolkade jag min underbara psykolog på psykiatrin i Örebro, när hon målade bilden för mig om ”lövet”.
Jag vill dela med mig av det. För ni är säkert många med mig som går igenom svåra saker i livet och tvingas sörja eller mår dåligt av andra orsaker.

Min psykolog är en helt underbar person som jag verkligen fått bra kontakt med. Så tacksam för alla våra samtal, det hjälper mig enormt framåt. Redan i augusti kommer jag få möjlighet att vara med i en grupp för att sedan jobba med mig själv tillsammans med andra i 39 veckor! 🙏🏼 Alla med olika livsöden o svårigheter.

Jag ska åka och hämta en bok nu i veckan och börja läsa på lite. Detta kommer bli en stor satsning som jag gör för mig själv och den dåliga självkänslan jag har fått. Jag skäms inte. Jag gör detta med stolthet❤️🙏🏼
Ska berätta mer om denna resa framöver.

Men tillbaka till detta med känslan för helgen.
Igår kände jag faktiskt för första gången, sen jag blev lämnad, att det var skönt med helg och att jag såg fram emot denna söndag. Visst..jag har semester just nu, så detta med att jag äntligen känner den där känslan som jag saknat: ”skönt med helg” istället för ”åh nej inte helg…” kanske inte räknas riktigt. När den vanliga vardagen med jobb i veckorna så är ju helgen mer tydlig.
Men faktum är ju att jag ändå jobbar i veckorna, varje dag för att vara helt korrekt, trots semester. Kanske ännu mer nu när det är min första semester på många många år utan barnens pappa.

Då talar jag om detta med att ta sig framåt, jobba med mig själv, låta min sorgeprocess få ta sin tid.
Sen jobbar jag lite varje dag med min blogg och Instagram och som kreatör. Nu har jag mer tid för det och det hjälper mig och ger mig energi. Jag skulle alltid vilja jobba med detta och leva på det en dag🙏🏼❤️

Det är otroligt läkande att få vara en del av andras liv som vill skriva och dela med sig av sina egna liv, pepp, stöd, frågor, och alla som lämnat ett avtryck men också bara finns där och ser vad jag gör. Låter kanske konstigt och knäppt. Jag vet många som inte förstår mitt val att dela med mig av det jag gör och livet med sina upp- och nedgångar. Som tur är är det få som kritiserar och skriver elaka saker.
De som gör det blockar jag direkt. Finns inget värde att ha följare eller människor som letar upp mig och vill komma med pekpinnar och tala om för mig hur jag ska leva med liv på ett elakt och anklagande sätt.

Så detta med 12 veckor PT online

Nyss ställde jag mig på vågen för att jag ska lämna uppgifter till starten av de 12 veckor som jag ska satsa på min träning med Madeleine. Hennes Instagram hittar du här:

https://instagram.com/coachaabo?utm_medium=copy_link


Jag ska även mäta min kropp lite här och där. Det känns inte konstigt på nåt vis, utan bara kul att se sen om mina 12 veckor gett resultat.
Men jag höll på få en chock när jag ställde mig på vågen!😱🤣 jösses vad jag gått upp o vikt!
Visst att muskler väger mer, men alltså detta kändes lite för mycket! Haha men vet ni. Jag är ok med det. Jag gör inte dessa veckor för att banta ner mig. ABSOLUT inte! Jag gör det först och främst för att, jag vet att jag mår bättre av att träna regelbundet och jag behöver stöd för att få tillbaka det livet just nu. Jag behöver någon som säger till mig vad jag ska göra. För då gör jag det! Så detta med att satsa på en PT online känns helt rätt just nu.

Målet är även såklart att jag efter dessa veckor känna att jag kan fortsätta och hålla i träning 3 gånger i veckan men ändå försöka göra nåt varje dag (promenad, simma, springa, cykla) Större är inte mitt mål med träningen. Kanske låter stort för andra, men inte för mig.
Jag har tidigare varit väldigt aktiv med sport. Det började med handboll, lite friidrott och sen instruktör i aerobics och sen spinning-instruktör i många år. Styrketräning har också varit nåt jag gjort regelbundet i perioder, liksom löpträning och promenader. Träning är medicin!

Så inom en månad kan man säga att jag nu satsar på mig själv med både fysisk och extra psykisk träning👊🏼

Som jag skrev häromdagen: jag ska stå där på toppen och känna mig skitsnygg, tränad, mentalt stark och LYCKLIG👊🏼

Ingen kommer göra jobbet åt mig. Det vet jag helt säkert. Så det är bara att passa på nu när det känns rätt i tiden efter 10 hemska månader , att kavla upp ärmarna och jobba för den målbilden.

Kram på er!


Gillar

Kommentarer