Katastrof!!

På Key West gick fridlyst tuppar och hönor överallt! Barnen tyckte det var superkonstigt! Vi med:)

Hallå på er!

Efter en underbar vecka i Orlando bila vi ner mot Florida Keys. Stannade en natt i Key Largo och hade en vacker utsikt mot havet! Värmen blev ännu mer intensiv och fuktigare. Det var nästan lite olidligt för barnen stundvis men de klarade det riktigt bra ändå.
Som jag nämnde i ett av inläggen på insta (homebyskyman) så har vi haft en del jobbiga situationer med vår 5-åring...utbrott efter utbrott och svårt att hantera stundvis. Men som några av er skrev så kan det bero på alla intryck, värmen, trött, hungrig stor omställning från vardagens rutiner hemma i Sverige. En blandning av allt. Flickorna har sina utbrott de med, men det har aldrig blivit så som med vår pojk. Han har tom med börjat slå mot oss! Vad hände?! Man känner sig så ansvarig och dålig som inte kan göra annat än att bara vänta ut det. Han lyssnar inte och försöker man prata lugnt eller krama honom blir han ännu argare. Men som ett par av er skrev det är väl en fas/period som han ska igenom och förhoppningsvis återgår han till den goa glada killen som han oftast är och slutar få sånna hemska utbrott...

Vi stannade i Key West i två nätter och bodde på ett riktigt mysigt hotell mitt i smeten av alla restauranger och affärer. Inne på gården fanns två pooler, vilket var en räddning i den extrema värmen! Phu!

Men, jag blev ändå besviken på den förväntningen jag haft på Key West. Stränderna var inte som jag sett framför mig och de var inte många att välja på.
Den första vi kom till var vacker men det luktade hemskt av alla alger och det gick inte att bada där. Jo om man ville simma med alger och vada ut i gegga;) Det gjorde inte jag! Haha
Men så hitta vi fram till beachen som låg riktigt fint och algerna fanns knappt där bara lite på stranden. Barnen dök med simglasögon och såg fina fiskar vid ett rev och var helt lyriska. De var som fiskar i vattnet precis som en annan var i den åldern. Orädd och nyfiken. Själv var jag på vakt för det finns ju hajar i dessa vatten. Vi såg några småhajar...hua! Ofarliga men ändå!

Idag styrde vi kosan mot Miami och kom till det hotell vi bokat...bilderna hade visar ett stort vackert hotel med underbara pooler och härlig omgivning...

Utifrån kunde vi inte ana vad som fanns bakom eller inuti.

Jag anade oro redan i receptionen. Kan låta fånigt men för att hämta ut badhanddukar var det ett par regler som bl.a. handlade om att vi fick 5 st blå plastpengar typ och slarva vi vi bort nån kostade det 20 dollar...med oss skulle vi ha en lapp där de fyllde i när vi hämta handdukarna!?
Jag fråga om de kunde tvätta åt oss. Då sa hon att det fanns tvättmaskiner längre bort för oss att göra det själva...haha jag tänkte aldrig att jag ställer mig och tvättar och väntar i ett sådant tvättrum med andra gäster el hyresgäster. Vi insåg snart att detta hotell även var ett boende för ja vem nu som ville hyra ett rum/lägenhet som sitt hem. Ni fattar...


Utanför hissarna satt en vakt med massa skärmar och övervakning och utanför hotellets kiosk fanns två vakter...det hela kändes långt ifrån bra.
Barnen skratta och imponerades över huset och taket i koppar och visst var det en pampig entré men det var nog det enda...
Ena hissen var trasig...också något som jag reparerade på och kände viss oro för. Tänk om de andra två också var trasiga...vi skulle bo på våning 5 av 9.
Människorna som rörde sig i detta hotell var alla utländska och då menar jag inte turister.
Eller så var de det fast det kändes inte så.
Vår färgglada familj med somriga kläder passade inte alls in i denna miljö.

När vi kom ur hissen...möttes vi av en av de kanske mest unkna lukter jag upplevt..för att sen öppna dörren till vårt rum!! KLOR!!
Det stack i näsan till och med!
Herre Gud då började mina tårar bränna under ögonlocken när jag såg mig om i detta lilla rummet. Jag tittade bort mot det enda fönstret för att eventuellt hitta nåt positivt. Men utanför det så var det en parkering och ett tak med sopor på. Semester. Nej långt ifrån det kände jag. Barnen tyckte det va fint och mysigt och förstod nog inte alls hur sunkigt och hemskt det var. De tyckte det var coolt att deras säng skulle dras ut från väggen ch landa typ precis där den andra sängen stod. Ni vet en sån säng som står upp mot väggen...

Jag kände mig direkt instängd och otrygg.
Vi ser hur poolområdet ser ut, sa jag till familjen. Ville knappt titta på nån av dem för jag var rädd att jag skulle visa hur besviken och ledsen jag bar.

Vi tog oss ner igen och ut.
Den enda baren brevid poolen är stängd och såg inte ut som att den varit öppen de senaste 10 åren. Poolen var stor men det var väl det enda, för allt såg så grymt slitet ut och solstolarna var nog från 40-talet. Fanns det nån hel var frågan? Jag klarade inte av att vara där utan gick mot havet. Det låg nära vilket vi föll för när vi bokade detta ”vackra hotell” Tyvärr verkade inte beachen vara prioriterad eller omhändertagen just här för det var alger överallt. Jag såg en flicka simma runt i denna sörja och jag kände hur tårarna började rinna.
Ska vår drömresa sluta så här?
Barnen var lika ovetande och sprang runt i glädje på stranden och letade snäckor.
Jag får frågan av J ”vad säger du?”
Men det är knappt jag behöver svara för i nästa sekund säger J att vi drar därifrån.

Vi förlora en del på detta och det hotell vi nu bor på i Fort Louderdale utanför Miami kostade mycket mer. Värt varenda slant!! Haha jösses vilken skillnad!!

Barnen tyckte det var grymt spännande att vi helt plötsligt packa oss därifrån, speciellt när jag sa åt dem att välja vad de ville i kiosken för att få i sig nåt kvällsmaten blev chips och godis...vi ville bara bort från denna plats och skynda oss att hitta nåt annat boende. Det var redan sent på kvällen.

Min syster och hennes familj hjälpte oss att hitta detta hotel och det är dessutom mycket närmare dem, vilket känns riktigt skönt!
Vi lärde oss en del på detta. Läsa om vad andra tycker om hotellet. Inte gå på bilderna. De var inte uppdaterade och visade bara allt från fina sidan. Givetvis borde vi gjort det från början men ja det är lätt att säga nu. Men vi kommer aldrig göra om det!! Haha

Mer om resan i nästa inlägg!

Här finns fungerande wi-fi yay!!!

Kram

MalinGillar

Kommentarer