Lyckas på Instagram del 1

Hej mina fina!

Jag fick många följdfrågor angående tipsen jag gav i slutet på ett av de senaste inläggen.
Jag tänkte därför börja varje söndag med att berätta hur jag jobbar och hur jag lärde mig från att bara ha några hundra följare till flera tusen på kort tid.

Idag ser och fungerar inte Instagram precis som när jag öppnade mitt konto för 1 år sen och 8 månader. Men trots det så är jag övertygad om att gör du som jag tipsar om, så kommer du få fler följare. Med det sagt så menar jag följare som ser ditt konto och som väljer att följa dig för att de blir inspirerade eller älskar det du gör.

Denna söndag tänkte jag börja med att diskutera själva bilden.
Inlägget.
Det finns många saker att diskutera kring en bra bild, så denna söndag tänkte jag fokusera på en av de sakerna: ljuset!

Innan du slutar och läsa och tänker: men jag är ingen proffsfotograf så här skiter det sig direkt, lika bra att inte läsa mer.

Men vänta!!
Jag har inte gått en enda fotokurs!
Nåt jag alltid velat, men aldrig tagit mig tid till. Jag kan säga att jag faktiskt vänta extra länge med att öppna mitt konto för för att jag inte hade någon superkamera (systemkamera typ) och ingen direkt proffskunskap. Men sen kom jag fram till att jag kan inte vänta på att ha råd eller tid till nån jäkla kurs. Kör bara! Sa en röst i mig. Min terapeut hade sagt innan julen 2016:
Malin, du måste hitta tillbaka till dig och vad du gillar att göra. Vad är det bästa du vet?

För att förklara kort varför jag gick hos en terapeut så var ett par av anledningen bland annat att jag fick uppleva en ganska tuff graviditetsdepression med sista barnet i magen. Arvid föddes 2013. En dag kanske jag orkar berätta mer om den resan. Men det handlade även om mina återkommande depressioner i livet med konstant smärta. Finns mycket att berätta här men det va inte det jag skulle skriva om nu.

I alla fall.
Jag kom fram till att det jag älskar är att inreda och piffa hemma. Jag älskade också att följa flera inredningskonton via Instagram. Det var något jag la mycket tid på alla kvällar när ryggsmärtan inte lät mig sova.
Jag hade följt många stora inredningskonton i flera år och kom på mig själv att drömma om att få så vackra inredningsprylar som de fick i olika samarbeten.

Så sätt mål och delmål!!

Jag hade som mål att nå 10 tusen följare på ett år och första delmålet var att få någon produkt gratis för att visa den på mitt konto (gratis=skatta måste man göra om du mottager produkter för en viss summa per år. Mer om detta en annan söndag). Precis som de kontona jag följde och inspirerades av.

Men nu till bilden och ljuset!

Nåt som jag lärt mig med tiden är att våga ljusa upp bilderna mer och jag har även märkt att när jag började jobba mer med bilden som ljusa upp den lite mer, så blir bilden klarar och den gillas mer av mina följare. Nu menar jag inte att alla bilder ska vara ljusa för kvällsbilder är jätte fina att visa mer mörka så förstå mig rätt.

Se bilden nedan.

Första bilden visar hur den är från början.

Den är ganska ok, men jag väljer att ljusa upp den lite mer. Jag ökar även värmen, lite mer mättnad och lite mer skärpa.

Testa dig fram!

Men snälla låt inte bilden vara för mörk, grumlig eller för stökig.

Vad jag menar med stökig bild får bli nästa söndag!

Hoppas du vill hänga på min lilla söndagskurs här.

Nu ska vi äta fiskpinnar eller pyttipanna här. Haha jag vet! Knasig kombo. Men vi har inte hunnit handla. Jag har ju legat sjuk hela helgen🙈

Har du frågor så maila eller skicka dm via Instagram.

Kram

MalinLängst upp till vänster är original och till höger om den är den klar för att läggas ut. Jag har höjt ljus, mättnad och skärpan via Instagrams verktyg redigering👍🏼

Gillar

Kommentarer

Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Tänk på att alltid ta betalt för samarbeten då du får skatta på produkter också 😊
nouw.com/jenniferssynpalivet
MalinsHusochHem
MalinsHusochHem,
Givetvis gör jag det! Det kommer jag ta upp en annan söndag. Mycket viktigt att tänka på. Tack för att du nämner det😊💕
nouw.com/malinshusochhem
nadinefritz
nadinefritz,
Tack för bra tips:D kram
nouw.com/nadinefritz
MalinsHusochHem
MalinsHusochHem,
Anna
,
Så fint! Vad använder du för kamera?