Instagram, Tips och inspiration, Inredning

Mirakel på natten!

(I samarbete med Cura of Sweden)

Sover du bra?
Den frågan kanske man inte ställer sig själv så ofta.
För mig som dagligen har ont i nedre delen av ryggen funderar jag varje dag på just detta. Hur sov jag inatt och hur kommer jag sova natten som kommer.
Får jag inte sova bra så vet jag att det kommer påverka min dag. Ibland får jag ännu ondare i kroppen eller får det gå för många dar med dålig sömn, då blir jag nedstämd och energin är väldigt låg. Sömnen ger oss energi och kroppen behöver ju sin vila.

Nu har jag fått möjligheten att prova två olika sorters tyngdtäcke. Det ena täcket heter ”cosy” och är lite tjockar täcke och kanske lite stelare än ”pearl” men så är det ett varmare täcke och därför valde jag detta i första hand för nätterna.
Jag valde en tyngd enligt råd på hemsidan. Du hittar täcket cosy här.

Varför jag ville testa ett tyngdtäcke var för att jag hade läst om att vi använt det i sjukvården i över 10 år istället för medicin. Men framförallt för att:
• Det ska minska stress och oro
• Ger jämnare andning
• Bättre sömnkvalitet
• ökad känsla av trygghet

Nu har jag sovit med ett tyngdtäcke i över en vecka och jag kan konstatera att jag upplevt att alla fyra punkter ovan har blivit bättre. Det är lite svårt att säga hur andningen blivit, men då jag somnat mycket snabbare och somnat om fortare än jag brukar när nåt barn väcker mig mitt i natten, så tror jag helt säkert att även det har blivit bättre.

Jag har provat två olika tyngdtäcken.
Det andra heter som sagt pearl och det hittar du här. Curas tyngdtäcke Pearl är ett svalt och lätt täcke med multifunktion. Du kan använda det som ett vanligt täcke om du föredrar att sova svalt, eller som en mysig filt i soffan. För mig passade cosy bättre på natten och pearl har jag när jag vilar framför tvn i soffan.

Så mitt betyg för tyngdtäcke är:

TACKSAM!!

Jag älskar det och jag sover så mycket bättre!!

Jag kan verkligen rekommendera detta till alla ni som sover dåligt, har värk i kroppen eller bara är stressad!!

Ikväll kommer du ha chansen att vinna ett valfritt täcke hos mig på mitt instagramkonto: homebyskyman.
Om du känner att detta kan vara nåt för dig så tveka inte att vara med i tävlingen!!

Ha en fortsatt fin andra advent!

Kram
Malin

Gillar

Kommentarer