Instagram, Tips och inspiration, Kläder

New dress - OCH: Så tappar du följare

Jag är nog lite pinsam!
Haha
Idag lägger jag ut en bild på mig själv i flödet på mitt instagram @Homebyskyman .

Sen jag började göra det så tappar jag alltid extra många följare. Först tyckte jag det va sjukt jobbigt, även om jag förstod att det kom som en chock för en del då jag under första halvåret enbart visat mitt hem, men ändå. 

Jag skulle jag vilja skriva: att jag inte bryr mig ett skit! (idag)
Men det gör jag. Kanske inte lika mycket nu, men nog bryr jag mig. Jag kollar inte upp vilka eller så som avföljer mig (vet inte om det ens går att göra, det har aldrig känts intressant) men jag har haft koll på antalet följare före och efter. Men sista tiden har jag faktiskt slutat med det med. Varför veta liksom? Nu kanske likes-en är det som känns mest. Jag får vara glad om det är över 500 idag på en sån bild, oftast knappt 200. Synligheten ska vi inte tala om. Den är kanske knappa 10% av alla mina följare vid en sån bild. Något som är konstigt för mig. Jag har fått så många tusen följare, men endast en bråkdel ska få se mina bilder om de inte aktivt själva ser till att se mitt konto.
Idag tappar jag följare varje dag och får nya varje dag men de jämnar liksom ut sig hela tiden, så den snabba tillväxt jag hade första 1 1/2 åren typ är sen länge förbi.
Instagrams algoritmer, som alla pratar om, förändras hela tiden och olika tips går att ta del av för att synas mer. Jag testar olika hela tiden och försöker hänga med, men orken och tiden för vad allt tar för en bild...nej jag börjar acceptera läget och bara låta det få vara. Men strunt i det nu, jag skulle inte fokusera på det i detta blogginlägg.

Fösta gången jag skulle lägga ut en bild på mig själv på mitt konto va värst. Den fotostunden tog typ flera timmar och lika många timmar att välja nån av alla hundra tals olika bilder. Men vet ni, jag gör ju hur det låter här. Sorgligt på nåt vis. Men för varje bild jag knäppte och ratade av olika anledningar, desto starkare och modigare har jag blivit som person i just denna mediavärld. Jo det är sant!
Jag älskar att stå bakom kameran och fotar väldigt gärna miljöbilder eller på andra personer. Men att fota mig själv!!? Nej det var och är fortfarande utanför min komfortzon.
Men idag gillar jag utmaningen. Jag övar på att se mig.
Det kanske låter luddigt och lite löjligt. Av detta löjliga beteende har jag stärkt mig själv och accepterat mer och mer mitt utseende. Jag är jag, och tack för det typ;)

Så 47 bilder för en bild till flödet på mig själv, är rätt bra för att vara mig. Haha Tidsmässigt tog det inte ens 30 min.

Jag börjar alltid med att se var jag ska foto, precis som vilken annan inredningsbild jag tar. Då kan jag se hur mycket jag behöver städa för bildens skull, eller styla om för en bild. Tro inte jag har så välordnat som på bilderna i mitt hem överallt!!;) Inte med tre barn och två jobb;)

Som ni kan se i de första bilderna, så testar jag miljön osminkad o med helt andra kläder.
”Magin” händer sen när med rätt kamera och både smink o rätt klänning är på. Då känner jag mig oftast snyggare hehe och modigare. Ingen stoppar mig nu, typ;)

Fast...

Jag har ju alltid barnen hemma när jag fotar, mer eller mindre iaf. Är alla tre hemma, så är det alltid en som kommer att behöva mig eller stör mig på olika vis under tiden. Eller så har jag en liten publik i vrån. Denna gång fick jag avbryta min fotosession med att rädda grannens söta katt, Hjördis, i en av våra stora ekar.
Haha ja ni som följer mig på lik story fick ju se det.

Efter räddningen fick jag gå in och blåsa bort alla blöta vattenfläckar med hårtorken! För det va blött ute efter ett sånt där hällregn och sen blev det sol igen.

Skrollar man ner så ser ni massor av bilder som ser väldigt snarlika ut. Jag hade nåt tänk om att jag skulle visa en del av min baksida på bilden, men det kändes som det skulle bli en rump-chock (!:D)

Jag fastnar lätt i samma vinkel el pose men till slut fick jag till kameran på ett bra sätt. För er som undrar så styr jag min kamera (som sitter på ett stativ) med mobilen. Så slipper jag springa fram o tillbaka, utan kan stå kvar på samma plats.

Nej nu ska jag ta tag i denna dag på jobbet. Ha det bäst!

Klänningen hittar du här . Ej spons!

Kram

Malin

Här👆🏼 Testa jag att sätta på mig läppstift samtidigt🙈haha inte blev det bra inte😂

Gillar

Kommentarer