Ni gör det värre

De hör inte av sig
Fortfarande ingen kallelse till möte för min överklagan om att skolan inte beviljade ledigheten för barnen 1,5 dag.
Så idag måste jag försöka få tag på rektorn igen.
Just nu har barnen inte så lätt på flera sätt, men just denna resa har de alla tre sett fram emot så himla mycket. Jag med.
Jag hade eller har inga planer på att göra det sämre för mina barn på något vis. Tvärtom. Detta var av ren kärlek och omtänksamhet för deras önskan om att få åka lite skidor. Något som jag vet att de älskar och blir glada av att få göra.

Jag önskar att skolans rektor och berörda lärare till barnen kunde se helheten, istället för att fokusera på den frånvaro de haft. Frånvaro som berott mestadels på Corona-restriktioner, under hösten.
Jag har verkligen sett till så mycket jag kunnat under denna tuffa tid att hjälpa barnen med sina skolstudier, och hämtat böcker, skrivit till lärare och bett om att få veta vad de kan göra själva med mig hemma.
Vi pratar om 1,5 dag. En torsdag och en fredag, då de slutar klockan 13. Arvid går till 13 båda dagarna.
Vi har genom åren som gått endast vid ett tillfälle ansökt om ledighet, och det var för en vecka i Turkiet med vänner. Kan det varit 2018 tror jag.

Jag är en aktiva förälder för våra barns aktiviteter, jag startade ett handbollslag för mina flickor skull, men det har också gett många fler flickor glädje i deras vardag och jag har även själv styrt upp två stora skoldisco för hela lågstadiet med förskoleklass (innan Corona). Det hade inte varit nåt disco för barnen på skolan på flera år. Dessa två är fortfarande de enda som skett, ingen annan har styrt upp nåt mer efter det.

Jag är ingen oansvarig förälder, men det är precis vad skolan får mig att känna när de nekar denna korta ledighet.
Hur kan det vara möjligt att de väljer att göra det värre för barnen just nu? Vad i denna ledighet, att åka till fjällen och åka skidor, skulle göra barnen sämre i skolan?
Är det inte nåt som skolan borde vilja att de allra flesta barnen får vara med om. En förälder som kämpar för deras mående och försöka förverkliga en liten men ändå så viktig dröm för dem.
Få åka bort och ha lite kul? Få glömma sorgen de går igenom en stund?

Är det för krävande av berörd lärare att ta fram och skriva ner vad de kan jobba med hemifrån under sportlovet? Barnen förstår att de missar tid i skolan, jag har berättat för dem att de måste jobba ikapp det de missar.
Vi önskar få känna att det är ok att vi tar ledigt nu på torsdag och fredag.

Skolan har valt att lämna in tre orosanmälan för respektive barn, pga informationen som nått dem om det som hände mig på juldagen, och för att ett av barnen anförtrodde sina känslor till en pedagog. En pedagog vars berättelse inte överensstämmer med mitt barns. Jag kallar det för att förstöra ännu mer för det barnet. Det är inte den hjälpen vi behöver nu.

Hur kan skolan lämna ifrån sig uppgifter utan att tala med mig eller deras pappa om saken först? Hur kan man göra så? lämna in en orosanmälan utan att diskutera saken med berörda föräldrar först? Vad hade egentligen varit bäst för det barnet eller barnen?
Innan de lämna ifrån sig den, ringde jag i förtroende till skolans kurator och berättade hur dåligt ett av barnen mår. Jag ville få hjälp.
Jag tänkte inte på det då, men så här i efterhand, kan jag tycka att skolan inte borde lämnat in dessa tre orosanmälningar till socialtjänsten.
Kanske stannat upp lite och enbart haft en dialog med oss föräldrar först. Kanske haft samtal med barnet om det hon valt att säga till denna pedagog. För att få fram sanningen. Så barnet kunnat förstå allvaret i det hon sagt till den pedagog, som sen valde att konstruera barnets berättelse ännu mer.

Det är för mig uppenbart att systemet för att få lämna en orosanmälan kan misskötas ordentligt, och jag anser inte att mina barns skolor har skött detta snyggt.
”Vi vill lämna ifrån oss denna information” fick jag det förklarat. Men har någon frågat barnet om hon visste att det hon sa i förtroende kan leda till en orosanmälan. Barnet kände tillit och kände att hen hade någon att prata med. Tror ni hen vill fortsätta ta det stödet idag? Hade det inte varit bättre att diskutera det med oss föräldrar först. Kanske lyssnat mer på oss än på ett barn, som sökte lite tröst och inte viste att om man överdriver eller t.o.m. ljuger om hur det verkligen varit, inte vetat att det kunde få så stora konsekvenser. Att skolan skulle göra inte bara en, utan en orosanmälan för varje barn.
Helt utifrån andras uppfattning.

Lika illa är det av de som valt att göra orosanmälan på mig, utan att ens finnas i mitt liv de senaste månaderna. Enbart följt mig på sociala medier, mina Instagram och blogg.
Jag vet inte om jag skrivit det, men de tre som jag fått av är: hans familj och ”vänner” som tagit hans parti, har av just den anledningen kring mitt andra yrke som Influencer och bloggare, skickat in orosanmälan. Huvudorsak att jag valt att skriva om det jag går igenom. En av dem var även för att personen var orolig att jag skulle drick för mycket alkohol 😳

Detta är människor som säger sig vilja barnens bästa? Lite svårt att se den kopplingen. Ljuga och förtala om egna analyser, helt utan att veta nåt om vad vi går igenom. Ingen har ringt och frågat mig hur det står till under lång tid. Flera månader. Men ändå, kan man vara så brutal mot sin vän, att skicka in en orosanmälan? Är det vänskapligt? Är det att vara ett stöd för en som redan ligger ner? En person som går igenom sitt livs största kris. En person som tom skrivit om hur dåligt den mår offentligt och väljer att dela med sig av sin verklighet.

Jag begär inte att alla ska förstå eller tycka jag gör rätt i det. Men är man sen länge vänner, har jag väldigt svårt att förstå, hur man kan välja att inte finnas som stöd, ringa eller komma förbi och se hur det verkligen står till. Nej, vi skickar in en orosanmälan, för att visa att de bryr sig om barnen? Tror ni barnen blev glada av att veta att deras mamma fått en orosanmälan från sin pappas familj, mammas vänner (vars barn är vänner till mina barn)?
Tror ni jag blev starkare mamma då? Tro ni jag mådde bra av att få den informationen? Nej, det tror jag ni visste att jag skulle bli ledsen för. Så det blev ett medvetet val att såra mig mer i denna stora familjetragedi. Det kommer jag aldrig förlåta. Ni är inte mina vänner längre. Ni blir blockerad och jag väljer att gå vidare i livet utan er nu.
Jag ger alla en andra chans som ber om ursäkt, men den ska även mina barn ha i så fall.

MalinGillar

Kommentarer

kristinajuliette
kristinajuliette,
Härlig bukett💐💐
nouw.com/kristinajuliette
Anneli
,

Skickar massor med kärlek och stöd till dig hjärtat ❤