Familj

Ska skolan stoppa barnens dröm

Känns som allt går emot mig nu

När jag ramlade igår, ute på sonens skolgård, för att skynda mig till bilen, kände jag bara: Ja men såklart jag ska ramla och slå mig också! Skratta eller gråta åt allt som går mot mig nu är frågan..😂😭
Senaste tiden har jag ju råkat ut för både det ena och andra. Diskmaskinen gick sönder (i-lands problem I know men för mig nåt som jag inte behövde just nu..) och så den fysiska smärtan jag haft i nacken men även i hela kroppen, ryggen och i benen...för att inte tala om all psykisk påfrestning...livet ensam, allt som jag utmanas med att klara av själv med tre barn. Mitt jobb. Min hälsa och allt som ska skötas i ett hem...

Vurpan ja...
Det köndes som hela Arvids klass såg min pinsamma spakat-vurvpa😂🙈 och alla pedagoger och föräldrar med för den delen, som hjälpte sina barn med skridskor...men jag tror de alla hade fullt upp med sitt😆 så det var nog bara nån enstaka som såg mig ramla😉

Arvid hade inte sin fleecetröja på skolan, som vi trodde, så jag åkte fort tillbaka hem efter den. När jag kom tillbaka till skolan ville han inte ha den🤯 ok...tänkte jag. Låt gå. Ingen idé att säga nåt om det. Jag åkte helt i onödan och snart blir jag sen till mitt första möte på jobbet. Skulle precis säga hej då, när Arvid gör sin söt-min att få hjälp att knyta på sina skridskor. De skulle nämligen ha idrott direkt på morgonen. Såklart jag gjorde det, sen sprang jag som sagt mot bilen...inte så smart. Ramla och slog mig så där lagom illa🙈

Ställde mig upp och låtsades vara obrydd😆

Kvällen innan hade jag sett ett mail från rektorn...om avslag för ledighet 1,5 dag...Jag hade skrivit ett långt mail om vår situation i familjen och öppnat upp mig en hel del.
Tillbaka fick jag ett kort svar som inte visade någon som helst medlidande eller förståelse.
Jag svarade samma kväll om min besvikelse och att jag önskade överklaga beslutet. Jag ville träffas. Vänligen hör av dig.

Jag skrev även ett mail till barnens lärare och försökte förklara hur viktig denna resa var för oss just nu och hur jag skulle göra allt för att hjälpa dem med skolarbete som de missar dessa 1,5 dag.

Jag provade att ringa flera gånger igår till rektorn på skolan, och jag lämnade även två meddelanden. Till slut fick jag ett samtal från rektorn.
Jag försökte argumentera fördelar i denna resa som barnen sett fram emot flera veckor nu. Jag försökte berätta hur jag skulle se till att det de missade dessa dagar skulle tas om hand av mig på sportlovet med barnen. Men även denna helg innan.
Rektorn ville inte ändra sitt beslut.
Jag fortsatte argumentera och framförde min besvikelse åter igen på att inte få stöd från skolan och att de skulle kunna se helheten mer än frånvaro på statistik.
Jag höll på att ge upp. Blev tyst. Rektorn var tyst. Så sa hon till slut att vi kunde ta ett teams-möte med henne och kuratorn, för att prata mer om detta.
Jag kände mig tacksam och hoppet om att kanske skolan kan tänka sig att förstå hur några dagar i fjällen skulle göra gott för barnen och mig.
Det kanske inte blir så mycket skidor, men bara att få komma bort till snön och en mysig stuga några dar, är nåt vi alla fyra verkligen ser fram emot.

Idag ringde jag igen för att jag inte fått någon kallelse. Men den ska komma i början på nästa vecka.

Jag hoppas innerligt att det mötet kan ge oss en chans till att få ledigheten beviljad. Men det återstår att se om skolan kan se detta fall som nåt de vill stötta hellre än förstöra och göra mina barn ännu mer besvikna och ledsna och rasera deras dröm om att få åka lite slalom...

Ha en fin helg
Kram
Malin


Bjuder på några bilder från förra årets glädje med barnen i Sälen❤️🙏🏼 skrolla ner.

Barnen älskar verkligen att åka till fjällen och vara ute på skidor, något som jag är så himla glad för. Jag skulle aldrig ha bokat dagar innan sportlovet om det inte var för att priser för just denna stuga nära backen fanns att hyra för ett överkomligt pris.

Att åka själv med tre barn blir en utmaning, men att få ha en stuga så nära backen gör det hela mycket lättare för oss alla. Ni vet ”ski in ski out” det gör att jag slipper packa in barn och allt i bilen och vi kan enkelt äta varje måltid nu i stugan, för att inte beblanda oss med andra människor i dessa tider.

All mat kommer jag handla här hemma för dessa dagar, så jag kommer se till att vi håller oss helt för oss själva.

Gillar

Kommentarer