Vilken ära!!! Jag kunde inte säga nej!

Hej finisar!

När jag fick frågan om att vara med i ett välgörenhets-samarbete med vår egen drottning H.M Drottning Silvia World Childhood Foundation och Georg Jensen Damask i oktober blev jag alldeles rörd och stolt.
1 av 9 utvalda konton på Instagram av alla tusentals som finns.
Tre svenska, tre danska och tre tyska konton. När jag såg mailet fick jag läsa det flera gånger innan jag kunde ta in denna fina förfrågan.
Skyndsamt svarade jag mailet, som om de skulle ändra sig om jag inte svarade direkt.

Mitt uppdrag var att göra en egen dukning med ”Silvias Påsk duk” och fina tygservetter. Rena drömuppdrag om du frågar mig! För mig blev valet av färg självklart. Heter duken nåt med påsk, och har vår kungafamilj denna duk vid deras påskfirande, ja då är det självklart att den ska vara gul och användas speciellt vid påsk men även många andra dar om året. Till fest eller vardag.

Att också få sprida budskapet om att alla barn har rätt till en barndom utan våld och sexuella övergrepp kändes enormt viktigt! Det enda sorgliga i det är att det ens ska behöva göras. Men hur ofattbart det kan tycka att någon kan utöva våld på sitt barn eller andras är nåt jag aldrig kommer att kunna förstå eller accepter. Det får inte vara möjligt att livet ut för många barn, men tyvärr. Jag är så tacksam över att jag kan låta mina barn växa upp i en trygg miljö och ger dem all kärlek jag bara kan.
Men jag vill hjälpa andra barn som inte har det så bra, så kan min delaktighet i detta samarbete på nåt litet sätt bidra till förbättring, så gör jag det! Hoppas du vill vara med och stötta denna kamp.

Här kan du läsa mer om varför jag ville vara med i denna kampanj.

2019 har World Childhood Foundation funnits i 20 år och hyllar detta med ett speciellt bidrag för att öka medvetenheten om de många svårigheter barn i hela världen möter. World Child­ hood Foundation arbetar för att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. Som grun­dare och hedersordförande är H.M. Drottning Silvia djupt engagerad i barns välbefinnande och har erbjudit sig att låta sin egen design gå i produktion till förmån för World Childhood Foundation.
World Childhood Foundation grundades 1999 av H.M. Drottning Silvia i nära samarbete med 14 familjefonder, privata investerare och företag. Visionen var och förblir att skydda varje barns rätt till en barndom fri från våld och sexuella övergrepp samt att förbättra livsvillkoren för utsat­ ta barn. Sedan starten har World Childhood Foundation stött många projekt världen över och har därmed förbättrat tusentals barns barndom.
Historien bakom Drottning Silvias Påskduk
Ursprungligen vävdes duken av Georg Jensen Damask som en personlig gåva till H.M. Drott­ ning Silvias 60­årsdag. H.M. Drottning Silvia har designat den här damastduken i nära samar­bete med den danska designern Diana Holstein. Sedan dess har duken använts av den svenska kungafamiljen vid deras årliga påsksammankomst. Duken heter Drottning Silvias Påskduk.
Georg Jensen Damask – vävda berättelser sedan 1756
Sedan 1756 har Georg Jensen Damask bevarat vävhantverket genom en oändlig passion för att förfina dansk textildesign och har alltid förknippats med utsökta och funktionella kvalitetspro­ dukter. Namnet damast härrör från den vävteknik som är känd som damastvävning, och som gör det möjligt att skapa ytterst detaljerade mönster på jacquardvävstolar med satinbindning.
Den unika bordsduken bär på 260 års traditioner inom vävkonst och vi tror att en bordsduk kan göra att historier om världens barn berättas och kan ge utsatta barn en röst när vi bekämpar våld och sexuella övergrepp mot dem.
Med H.M. Drottning Silvias godkännande finns duken i färgerna vitt och gult. Dukens mått är 140 x 250 cm. Duken kan köpas på www.georgjensen­damask.se för 1 985 SEK. För varje såld duk får World Childhood Foundation en donation på 1000 SEK.
Vid köp av bordsduken medföljer ett CHILDHOOD­armband (värde 105 SEK). CHILDHOOD­ armbandet består av 10 olika färgade pärlor som var och en representerar artiklarna i FN:s kon­ vention om barnets rättigheter.

Du hittar duken här.

Glöm inte att stötta mitt inlägg här på @homebyskyman

mitt nya konto @skymanshem kommer visa en helt annan bild ikv.

Kram

Malin


Gillar

Kommentarer