Vilken mobbning! 😹


Vet knapp vad jag ska skriva om detta enorma hat mot mig som jag fÄtt frÄn en hel del mÀnniskor i Sverige, för att jag Äkte med barnen till SÀlen.

Jag utpekas som ”egoist” av en nyhetskanal, som refererar till en av ”mina följare” (inte en chans att det var en av mina följare!) utan att fĂ„ bemöta deras tolkning utifrĂ„n ett blogginlĂ€gg och stories som kopierades frĂ„n mitt ena Instagramkonto, som sedan publicerades pĂ„ ett Instagramkonto med halv miljon följare.

Är det professionell journalistik? Är det sĂ„ vĂ„rt samhĂ€lle ska fungera nu?
Leta efter syndabockar för att hitta nĂ„n att lĂ€gga skulden pĂ„ eller Ă€r det för att fĂ„ andra att ta restriktioner pĂ„ allvar? Men hur kĂ€nner jag idag dĂ„ för att bli uthĂ€ngd som ”egoist” utan att lĂ„ta mig fĂ„ kommentera angreppet.

Hen skriver i ett blogginlÀgg:
”oförmögen att inse vad konsekvenserna och reaktionerna kan bli om man skriver ett inlĂ€gg som detta, inte att vederbörande skulle vara dum i huvudet eller liknande.”

Jag tĂ€nkte sĂ„klart inte pĂ„ att jag skulle bli sĂ„ hĂ€r attackerad, och att konsekvenser av mitt blogginlĂ€gg med just den texten om barnens mĂ„ende skulle bli sĂ„ hĂ€r! Jag erkĂ€nner att jag just dĂ€r och dĂ„ inte tĂ€nkte pĂ„ det. Pinsamt? Ja gud ja. SĂ„ hĂ€r i efterhand - sjĂ€lvklart! DĂ€r och dĂ„? Ville inte skriva sanningen om deras riktiga sjukdom. Förkylning blev enkelt men helt felaktigt och speciellt i dessa tider. Jag erkĂ€nner mig skyldig i det. Ange feber nĂ€r det aldrig var det, idiotiskt av mig. Skyldig đŸ™‹đŸ»â€â™€ïž jag tĂ€nkte inte klart pga det jag sjĂ€lv gĂ„r igenom, att tvinga mitt barn till skolan, för att hen hade ont i magen, dĂ„ menar jag inte magsjuka, och de av mina barn som mĂ„r psykiskt dĂ„ligt just nu. Ville inte berĂ€tta det.
Anledning som har att göra med att deras pappa lÀmnade mig och har i princip inte haft dem hos mig en mÄnad i strÀck, men nÀstan heltid i tre mÄnader tillbaka. Deras pappa har enbart försökt att fÄ en bÀttre relation via telefon och fortsÀtter förvÀrra situationen genom att förstöra för mig pÄ olika vis.
Det pÄverkar sÄklart barnen i sin tur.
Precis som att han vÀgrar trÀffas och prata med mig för att jag vill fÄ denna situation bÀttre för barnen.

För er som inte följt denna situation sÄ har jag inte stÀngt nÄgra dörrar för att han ska fÄ trÀffa barnen, tvÀrtom. Till och med bjudit hem honom flera gÄnger och tjatar pÄ barnen om att kontakta eller svar honom nÀr han ringer. Jag har Àven tvingar dem till honom, men dÄ det slutar med att de mÄr sÀmre och jag fÄr massor av ledsna sms och samtal om att vilja hem, tÀnker jag inte göra det mer just nu. Barnen Àr inte sÄ smÄ, de Àldsta Àr inom ett par Är i tonÄren.

Jag har som jag skrivit sen lÀnge, blivit lÀmnad mitt under epidemin och gÄr igenom mitt livs största kris ensam med tre barn. Det har varit fruktansvÀrt. Jag kan rÀkna kramar frÄn vÀnner pÄ en hand denna tid. Jag har jobbat hemifrÄn hela hösten och ska fortsÀtta göra det kanske till december i Är!
Att skriva att jag inte fattat att det Àr en epidemi Àr bara att skapa rubriker och medhÄll i sina elaka anklagelser och att dumförklara mig.

Jag skrev och försökte förklara, samma dag, till den som valt att skriva hÄrda ord och kritisera mig inför en mÀngd lÀsare, utan att frÄga om det verkligen stÀmde. Tror ni jag fick nÄt svar?
Nej.
Jag kan se att hen löst det, dÄ det stÄr visat under.
Vad kan det bero pÄ?
Personen i frÄga har redan skrivit flera inlÀgg efter det som hon dumförklarar mig. Det fÄr mig bara att tolka det som att personen skiter fullstÀndigt i varför eller om det faktiskt Àr sant! HÀnger ut mig som en av hens alla löpande band inlÀgg. NÀsta. NÀsta. Hen kör över och skriver sin egen analys och skiter i den som fÄr all skit av hens följare.

Att skriva att det Àr mina följare som gett mig kritik, nÀr det egentligen handlar om ett annat Instagram-konto som hittade mig, dÄ jag taggat hundfjÀllen pÄ en bild. Vars följare sen direkt började angripa med hatiska och elaka meddelanden.
Ingen av mina riktiga följare gav mig denna kritik alls innan detta lades ut.
SÄ i min vÀrld Àr det helt felaktig information att skriva sÄ. Men det fÄr ingen veta. Men de som lÀser detta inlÀgg fÄr det.

Det jag menar Àr att alla hatiska meddelanden jag fÄtt kommer frÄn dennes lÀsare att och det Instagram-konto som var den som hitta mitt lilla Instagramkonto och blogg.
Mina följare har följt mig en lÀngre tid och vet vilket helvete jag gÄtt igenom de senaste mÄnaderna.
Att skriva att hen menar att mina följare reagerade som hen sjÀlv, pÄ att jag skulle Äkte till SÀlen med sjuka barn, och klistra in kommentarer i sitt blogginlÀgg, som kom efter att detta andra Instagram-konto angav min blogg...Àr totalt felaktigt! Jag sÀger som hen fast mot hen: Jag ville skrika i en kudde jag med nÀr jag lÀste hens inlÀgg pÄ sin blogg!

Jag kan ta kritik frÄn mina följare, och bara för att jag ibland tjÀnar pengar pÄ mina sociala medier, betyder det inte att jag accepterar att det skrivs att det Àr mina följare som reagerat sÄ starkt. Det var inte ok.
Mina följare Àr förstÄende och underbara och har stöttat mig.

Bra att hen skrev att hÄlla isÀr kritik och hat, tyvÀrr lyssnade inte mÄnga av hens följare och lÀsare pÄ just det. Inte sÄ konstigt efter hur hen framstÀllde mig. Jag var enligt hens text i princip dum i huvudet.

Jag tar pÄ mig att jag inte ljög om att de inte mÄdde bra nÀr vi Äkte ivÀg. Jag Àndrade texten i bloggen och skrev att de varit förkylda, för att undvika sanningen om deras psykiska ohÀlsa. För det handlade inte om sjukdom som har kopplingar till alla olika Corona-symptomer.
Jag valde att skriva att de alla var sjuka, vilket jag sÄ hÀr i efterhand inte skulle skrivit, eftersom vi alla lever i denna pandemi.
Att skriva att barnen var sjuka, ett ord som stÄr för sÄ mycket mer Àn allt som handlar om ev covid.
Febern som min son nÀstan hade, absolut.
Vad menar jag med nÀstan dÄ? Ja hans temp var aldrig feber men strax under. Jag var orolig för att det skulle bli feber, plus att hen hade ont i magen och det var felaktigt av mig var sÄklart att skriva att han hade feber. Hade han haft feber hade vi sÄklart aldrig Äkt!
Slarvigt och ogenomtÀnkt av mig? Ja. Berodde pÄ? Mitt eget mÄende? Svar ja ganska troligt och för att jag ville skydda dem. Men det blev helt tvÀrtom. Jag Ängar det och mÄr dÄligt över denna mediala mobbning som jag fÄtt vara med om, för första gÄngen i mitt liv pÄ detta sÀtt, pÄ nÀtet.

Jag Àr lÄngt ifrÄn perfekt och kanske Ànnu mer nu nÀr jag gÄr igenom denna livskris, men jag vill verkligen inte vara en person som medvetet vill vara en som gör det vÀrre för vÄra hjÀltar inom vÄrden. Min egen syster jobbar med covid-patienter. SÄ jag vet vilket slit och helvete de kan ha och sett pÄ nÀra hÄll hur hon fÄtt kÀmpa sig igenom mÄnader nu Är av detta pÄ sitt jobb.
Jag skulle aldrig medvetet vilja göra hennes jobb vÀrre Àn vad det redan Àr.
ALDRIG

Kan mitt uttalande i blogginlÀgget om febern och förkylning kopplas till Corona? Svar ja.
Även huvudvĂ€rk, som min ena dotter var hemma för ett par dar. Men det vet jag berodde pĂ„ nĂ„t helt annat. Mina flickor mĂ„r inte bra just nu, stundvis ska jag vĂ€l sĂ€ga. Även min son visar förĂ€ndringar i sitt mĂ„ende och beteenden nu.
FÄr jag inte skriva att de Àr sjuka dÄ, utan att det ska relateras till Corona?
Synonymer för sjukdom Àr mÄnga.

Jag sjÀlv lider av en sjukdomssituation med kÀrlnystan i ryggen. Har jag Corona dÄ? Svar nej.
Symptomen ör periodvis svÄr vÀrk i rygg/kroppen. Corona? skulle kunna vara, men nej. Jag lider av Äterkommande huvudvÀrk, Ängest och svajar kÀnslomÀssigt som en berg och dalbanan nu pga skilsmÀssan. En stor livskris.
Corona? Svar nej.
Är jag inte tillĂ„ten att handla mat eller annat till mina barn och mig dĂ„? Nej, det tror och hoppas jag ingen anser.
Var jag ensam att ta med mig barn till affÀren i fredags under denna pandemi. Svar nej.
Ska vi undvika det? Svar ja.
Varför tog jag med dem i fredags till affÀren? Hade jag kunnat gjort annorlunda. Svar ja. Men har ocksÄ förklarat varför i förra inlÀgget hÀr och gjort vad jag kan i den situationen för att hÄlla avstÄnd och sprita hÀnderna mm.

Handen pÄ hjÀrtat alla lÀsare.
Har du följt alla restriktionerna till 100%?

TyvÀrr tror och vet jag, att jag inte Àr ensam om att göra fel ibland under denna pandemi enligt restriktioner som över tid förÀndrat eller valt en vÀg som kÀndes rÀtt just dÄ, men kan uppfattas helt annorlunda i nÄn annans ögon.

Alla som fortsĂ€tter att skriva hatiska meddelanden raderas och blockeras. Ni som tragiskt nog skapar fake-konton för att fortsĂ€tta trakassera eller ”hĂ„lla koll” kommer jag ocksĂ„ att blockera sĂ„ fort jag upptĂ€cker det sĂ„klart.

Alla ni som Ă€r mina riktiga och stöttande följare. Tack för ert stöd under dessa mĂ„nader och nuâ€ïžđŸ™đŸŒ

Kram
Malin


Gillar

Kommentarer